Foto: Michael Berggren
 Foto: Michael Berggren

Modo städar - forward kan vara på väg bort

Publicerad

Modos general manager Markus Näslund ser över truppen.

Han har inlett en diskussion med Björn Svenssons agent om framtiden i klubben.

Forwarden Björn Svensson, 26, har haft en tyngre period i Modo, precis som hela laget.

Modo har tre mållösa matcher i rad och har bara gjort ett mål på de fyra senaste förlusterna.

Björn Svensson har varit fast i fjärdekedjan under hösten och har totalt gjort ett mål och två assist på 17 matcher.

"Ingen bra situation"

General managern Markus Näslund har börjat undersöka möjligheten att hitta en ny klubb åt Svensson.

– Han har varit utanför laget på sistone. Det är ingen bra situation för honom. Vi har diskussioner med Björn och hans agent, säger Näslund till allehanda.se.

Björn Svensson spelade knappt fyra minuter i 3-0-förlusten mot Timrå och var petad i de två matcherna dessförinnan.

– Jag sa till Markus, att i det här läget, under lockouttiden, att titta på en förflyttning åt något håll är nästan omöjligt, säger Björn Svenssons agent Gunnar Svensson till SportExpressen.se.

– Om det är någon klubb som söker forward så tittar de i första hand på NHL-spelare.

Flyttade hem från Schweiz

Modotränaren Ulf Samuelsson har inte gjort stora förändringar i kedjorna under hösten. Och om Björn Svensson fortsätter att ha svårt att platsa i Modo kan en flytt bli aktuell.

– Det är ingen bra situation att spela sex minuter per match, och sitta på läktaren emellanåt, då får vi hålla dörren öppen, men inget mer än så är sagt, säger Björn Svenssons agent Gunnar Svensson.

Björn Svensson kom till Modo i fjol via Sierre i den schweiziska andraligan. Hans kontrakt gäller till 2014.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag