Emil Djuse efter sin misslyckade tackling Foto: C MoreEmil Djuse efter sin misslyckade tackling Foto: C More
Emil Djuse efter sin misslyckade tackling Foto: C More
Foto: Robbin NorgrenFoto: Robbin Norgren
 Foto: Robbin Norgren
Foto: Robbin NorgrenFoto: Robbin Norgren
 Foto: Robbin Norgren

Modo slog HV 71 hemma med 4–1

Publicerad

Maxim Lapierre har övergett krisande Modo och flyttat vidare till Lugano i Schweiz.

Det triggade Modo, som genom en viljeinsats besegrade HV 71 hemma med 4-1. Backen Emil Djuse visade upp ett blodigt fighting face.

– Jag skulle ut och tackla, men tacklade mig själv. Visiret sprack, säger Djuse till C More.

Efter Modos 3-2-förlust borta mot Karlskrona har det mesta den här veckan handlat om lagets poängkung Maxim Lapierre, som inför ultimatum från tränaren Andreas Johansson, valde att lämna klubben. NHL-meriterade Lapierre har i stället gjort klart med Lugano i den schweiziska ligan.

Maxim Lapierre har fått tung kritik av Modos lagkapten Byron Ritchie för sitt beslut att ge upp.

Modo bröt en förlustsvit

Modos spelare reagerade genom att bryta en förlustsvit på fyra raka hemmaförluster (och 6-17 i målskillnad under de matcherna) utan Lapierre i laget.

– Jag vet inte om det blir skönare för det. Det där har vi i truppen lagt bakom oss. Vi har en jävla skön känsla i gruppen, säger Emil Djuse till C More.

Efter en blek första period som slutade mållös tog Modobacken Djuse tag i händelserna. Först genom att spela fram slitvargen Peter Öberg till 1-0. Och sedan genom att ta sig in på vänsterkanten i HV:s zon och hitta Victor Olofsson som kunde ta tid på sig att sikta och smälla in 2-0 i HV 71-målvakten Fredrik Pettersson-Wentzels högerkryss. Sedan tacklade Djuse sig själv blodig i pannan när han bommade en tackling och fick plåstras om rejält.

Modo hade med sig 2-0-ledningen in i den tredje perioden. HV-forwarden Oscar Sundh bröt isen genom att först skjuta mot Jonatan Bjurö i Modomålet och sedan ta hand om och trycka in reduceringspucken till 2-1. Målet kom efter 4.18.

Grundström knäckte HV 71

Men exakt två minuter senare gav JVM-forwarden Carl Grundström Modo ledningen med 3-1 genom att svepa in pucken längs isen förbi ett passivt HV-försvar. 4-1 kom i tom kasse genom Kristian Jakobsson i slutminuterna.

Segern för Modo var den första hemma i Fjällräven center sedan den 28 november förra året då Örnsköldsvikslaget vann mot bottenkonkurrenten Rögle med 4-1. Trepoängaren mot HV 71 innebär att Modo har åtta poäng upp till Rögle och Malmö ovanför kvalstrecket med 17 omgångar kvar att spela av SHL:s grundserie.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag