Foto: Bill Boyce
 Foto: Bill Boyce

Modo redo plocka in två NHL-stjärnor

Publicerad

Alexander Steen spelar enligt uppgifter till SPORT-Expressen för Modo redan i morgon mot Rögle.

Nu kan SPORT–Expressen avslöja att nästa NHL-stjärna är klar för spel i klubben.

Enligt uppgifter återstår bara detaljer med försäkringen innan Winnipeg-backen Tobias Enström är spelklar.

- Det enda man vill göra är ju att komma hem och lira, säger Alexander Steen.

I dag tog Konkurrensverket beslutet att klubbarna i elitserien själva ska ta beslutet om man plockar in NHL-spelare på korttidskontrakt eller inte.

Modo har hela tiden väntat på ett besked för att så fort som möjligt få in St Louis Blues-forwarden Alexander Steen, och enligt uppgifter kommer han att spela redan i morgon mot Rögle.

Till HockeyExpressen.se säger Steen:

- Det enda man kan säga nu är att det är positivt för oss killar som vill komma hem och spela. Det enda man vill göra är ju att komma hem och lira.

– Förhoppningsvis får vi ett positivt besked från ligan nu också. Egentligen kan man inte säga så mycket mer nu.

Enström klar

Men Steen är inte ensam om att förstärka Modo.

SPORT–Expressen kan avslöja att även Tobias Enström är klar för spel i klubben och det enda som återstår att lösa är detaljer kring försäkringsfrågan.

Winnipeg-backen gjorde 33 poäng (6+27) på 62 matcher i NHL förra säsongen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag