Modo mot slutspel - tack vare nyförvärven

Publicerad
Uppdaterad
Tabelljumbo den 26 december.
Tack vare fyra nyförvärv och fem segrar på de sex senaste matcherna är Modo nu uppe på slutspelsplats - och hoppas på ytterligare ett tillskott.
- En hel Peter (Forsberg) som är sugen på att spela vore fantastiskt att få med, säger Modos general manager Markus Näslund i SVT.
Ett krislag för mindre än en månad sedan och tabelljumbo så sent som vid jul då laget var uppe i sju raka förluster.
Nu är Modo på väg uppåt i tabellen. Torsdagens seger mot Brynäs, 6-1, innebär att laget nu är uppe på slutspelsplats för första gången sedan oktober.
Bakom succén enligt general managern Markus Näslund: värvningen av Lubos Bartecko, Ladislav Nagy, Anders Eriksson och fjolårsfavoriten Hannu Pikkarainen.
- De fyra nyförvärven har gett oss mycket liv. De har verkligen levererat och fått i gång hela laget, säger Näslund till SVT.
 

Drog ifrån i andra

Mot Brynäs var det signifikativt nog också "nygamle" backen Hannu Pikkarainen som inledde målskyttet när han tidigt sköt 1–0 i power play – assisterad av två andra nyförvärv, Anders Eriksson och Ladislav Nagy.
Modo startade bäst, men Brynäs arbetade sig in i matchen och Sebastian Lauritzen drog in kvitteringspucken efter en snabb spelvändning från mittzon.
Med lite flyt lyckades Modo gå till första pausvilan i ledning, sedan Mattias Timander dundrat in 2–1 – efter 19.58.
Brynäs hade chansen Det gick sedan bara 54 sekunder av andra perioden innan Byron Ritchie satte 3–1, vilket blev början till slutet för Brynäs.
Gävlelaget fick chansen att komma in i matchen med två raka power play, men det enda som hände under de fyra minuterna var att Ritchie fick ett friläge – och straff, som han dock brände.
När Nagy sedan satte 4–1 gav Brynäs upp på ett påtagligt sätt. Resten av matchen (nästan halva) blev en ren transportsträcka.

Modo formstarkast

6-1-segern innebär att Modo tar sig upp på slutspelsplats för första gången sedan 21:a omgången i slutet av november.
Örnsköldsvikslaget är också formstarkast i elitserien med fem segrar på de senaste sex matcherna.
Nu hoppas laget på ännu ett tillskott för att stärka laget ytterligare.
- En hel Peter (Forsberg) som är sugen på att spela vore fantastiskt att få med, säger Modos general manager Markus Näslund och fortsätter.
På frågan om hur mycket Näslund pratat med Foppa säger han:
- Jag har faktiskt legat rätt lågt med Peter. Vår avsikt är att låta honom rehabilitera sig sedan får vi se vad som händer.
TT/HockeyExpressen.se

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag