Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Missar hela säsongen: ”Det är tråkigt som fan”

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Johannes Salmonsson har inte spelat en match med Oskarshamn sedan december. 

Nu tvingas IKO-spelaren till en operation och missar därmed hela säsongen. 

– Det är tråkigt som fan, säger han till klubbens hemsida. 

Johannes Salmonsson anslöt till SHL-klubben inför säsongen 2019/20. Redan då opererades forwarden. N tvingas han göra ytterligare en operation som betyder att säsongen är över. 

– Jag sa ju i tidningen för ett par veckor sedan att jag hoppades vara tillbaka vid det här laget så det är klart att det blir lite konstigt. Men jag har tagit det här beslutet förut och vet att min hockeykarriär kommer må mycket bättre av att göra operationen. Det handlar om att göra operationen eller tvingas sluta spela ishockey, säger Johannes Salmonsson.

34-åringen har inte spelat en match sedan december och operationen är planerad till att genomföras inom 1-2 veckor. 

Salmonsson ska ersättas

– Skillnaden den här gången är att jag vet att det finns ljus i tunneln och förhoppningen är att operationen får samma effekt som efter förra operationen. Bara tanken på att få spela med en helt smärtfri höft kittlar så klart. Det var ett svårt beslut men samtidigt får man se till den större bilden. Jag flyttade till Oskarshamn med hela familjen och det är här som vi försöker etablera oss.

Klubbens sportchef Thomas Fröberg meddelar att han genast satt i gång med att hitta en ersättare till forwarden. 

Salmonsson har spelat 27 matcher under den här säsongen och har under dem stått för elva poäng.