Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Mina första år i Luleå så vann vi aldrig här”

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

SKELLEFTEÅ. Fyra vinster de fem senaste matcherna i Skellefteå.

Luleå stortrivs i Skellefteå Kraft arena där de i kväll tog ännu en seger i rivalmötet.

Robin Kovacs avgjorde efter ett sent ledningsmål på friläge.

– Det är extra skönt vinna mot Skellefteå, säger han. 

Under flera år var Skellefteå spöken för Luleå, som i stort sett aldrig vann en ishockeymatch på Skellefteå-mark. Men 2017 kom vändningen, och sedan dess har Luleå faktiskt vunnit 80 procent av matcherna de spelat i Västerbotten.

I kväll kom den fjärde segern på de fem senaste matcherna - och inför flera hundratals supportrar kunde Robin Kovacs ensam tacka publiken efter kvällens seger.

Efter matchen talar han också varmt om supportrarnas betydelse.

– De betyder otroligt mycket, framför allt i såna här matcher. Vi vet att det alltid är mycket supportrar som är här, och de ger oss väldigt mycket energi.

Hur skönt är det att få avgöra en sån här match?

– Det här är roliga matcher att spela och det är skönt att få avgöra i en sån här viktig match. VI vet att det vi är stora rivaler så det är extra skönt vinna såna här matcher.

Målet kom när Skellefteå pressade på. Det känns som ni blev väldigt defensiva i det skedet av matchen?

– Ja, absolut. Det var det som gav Skellefteå luft att komma tillbaka in i matchen. De gjorde ju 2-2, sen var det skönt att jag fick hänga dit 2-3 när de hade pressen.

Olausson: ”Vi vann aldrig här förut”

Tillbaka från skada klev Niklas Olausson direkt in i matchtruppen, och han fick vara med när Luleå tog tre nya och blytunga poäng.

Välkommen tillbaka. Hur kul var det att kunna spela igen?

– Tack! Det var fantastiskt, och sen att det var i en sån här derbymatch gör det inte sämre. Riktigt kul, vi gör en bra hockeymatch och det är bra tryck i hallen. Vi gör två väldigt bra perioder, säger han och fortsätter:

– Sen tycker jag vi blir för defensiva i tredje och Skellefteå tar över matchen. Vi har lite tur som får in 2-3 där. 

Ja, det blir ju rätt farligt att backa hem för tidigt...

– Det är ingenting vi vill heller, men vi blir för passiva och Skellefteå är ett skickligt lag som tar såna tillfällen när de får dem.

Ännu en vinst här, ni trivs bra i den här arenan?

– Mina första år i Luleå vann vi aldrig här, och nu har det vänt lite. Men det känns också som att de vinner oftare hemma mot oss, så det är ju lite… Men det är ju alltid jämna matcher mellan oss med små marginaler.