Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Milan Gulas lämnade FBK – klar för nytt lag

Nu står det dock klart att Gulas återvänder till hemlandet. Foto: Anna-Lena Bergqvist / BILDBYRÅN
Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Det stod tidigt klart att Milan Gulas och Färjestad skulle gå skilda vägar.

Och efter det bjöds den tjeckiska skarpskytten ut till andra SHL-klubbar.

Nu står det dock klart att Gulas återvänder till hemlandet - presenterades i dag av HC Skoda Plzen.

Efter fyra säsonger i Värmland och Karlstad stod det klart att det inte skulle bli någon fortsättning för Milan Gulas i Färjestad.

Redan den 15 mars kunde SportExpressen berätta att Gulas bjöds ut till andra SHL-klubbar, något spelarens agent Radek Hamr bekräftade.

– Det är ett par klubbar som är intresserade. Men han ska lägga fokus nu mot HV, sen ser vi vad som händer efter det. Det enda jag kan säga är att det kommer bli Sverige, sa Hamr då.

Efter Färjestads uttåg i slutspelet, där de eliminerades i kvartsfinalen av mästarna HV 71, har Milan Gulas namn varit på tapeten för ett par klubbar - men nu står det klart att det inte blir en fortsättning i Sverige och SHL.

Den poängstarka tjecken är klar för en återkomst till tjeckisk ishockey, och HC Plzen. Samma klubb som han representerade säsongen 12/13.

Kom till Färjestad 2013

Milan Gulas har under sina fyra säsonger i Färjestad blivit en publikfavorit med sina offensiva spetskvaliteter, och när han nu lämnar så gör han det efter 207 matcher och 157 poäng.

Färjestad har dock varit flitiga i sitt lagbygge och ersatt Milan Gulas med flera offensiva spelare med hög poängpotential - som Dick Axelsson från schweiziska Davos, Michael Lindqvist från hockeyallsvenska AIK samt Martin Johansson från konkurrenten Örebro.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!