Foto: Mikael SjöbergFoto: Mikael Sjöberg
 Foto: Mikael Sjöberg
Foto: Mikael SjöbergFoto: Mikael Sjöberg
 Foto: Mikael Sjöberg

Mikael Wikstrand klar för Färjestad – på lån

Publicerad

Ottawa Senators lånar ut Mikael Wikstrand till Färjestad under resten av säsongen.

Det meddelar NHL-klubben på sin hemsida.

– Efter ytterligare diskussioner med både spelaren och hans företrädare verkar det som att det Mikael inte överväger att spela hockey i Nordamerika den närmsta framtiden, säger klubbens general manager Bryan Murray.

Förra året lämnade Mikael Wikstrand Ottawa utan att ha bett om lov från klubben. Anledningen var att hans bror har leukemi, och backen ville finnas till hands för honom.

Ottawas general manager Bryan Murray hade dock inte mycket förståelse för situationen.

– Det finns ett karaktärsproblem, samtidigt som jag inte vill nedvärdera någon så har han manipulerat situationer under karriärens gång för att få sin vilja igenom, kommenterade Murray i början av december.

Murray: "Har kommit överens"

Sen dess har Wikstrands framtid varit oviss - men nu står det klart att han kommer att spela för Färjestad resten av säsongen.

Det meddelar Ottawa Senators på sin hemsida.

– Efter ytterligare diskussioner med både spelaren och hans företrädare verkar det som att det Mikael inte överväger att spela hockey i Nordamerika den närmsta framtiden, säger Murray i ett uttalande.

– I ett försök att ytterligare övervaka hans utveckling så har vi kommit överens om att låna ut Mikael till Färjestad för resten av säsongen.

Wikstrand: "Är en lycklig kille"

Murray betonar dock att det fortfarande finns möjlighet för Wikstrand att återvända till klubben och Nordamerika.

– Vi kommer att behålla rättigheterna till honom i Nordamerika och om han skulle ändra uppfattning om att spela i NHL kommer vi att vara öppna för att diskutera en eventuell återkomst vid en lämplig tidpunkt i framtiden, säger han.

Och Wikstrand själv är mer än nöjd med att nu vara klar för Färjestad.

– Känns otroligt bra och i dag är jag en lycklig kille, säger han till klubbens hemsida.

– Att får träna med laget, bara det kommer ju att vara fantastiskt. Sen får vi se när det blir match. Jag känner mig i bra fysisk form och jag står och stampar i startblocken.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag