Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mikael Johansson återvänder till FBK

Johansson i Färjesads tröja. Foto: Tommy Pedersen
Mikael Johansson har också representerat Leksand. Foto: Carl Sandin

Färjestads senaste värvning är ett bekant ansikte i Karlstad.

Forwarden Mikael Johansson har återvänt från Schweiz och skrivit på ett ettårskontrakt.

– Det känns otroligt kul att få komma hem, säger Johansson i ett pressmeddelande.

Färjestads BK kunde presentera två tunga nyförvärv förra veckan. Först presenterades backen Mikael Wikstrand, som tillbringade senaste säsongen i Frölunda. Därefter anlände forne Leksandskaptenen Johan Ryno som forwardsförstärkning.

Och nu på onsdagen kunde Leif Carlsson plocka fram sitt nästa byte på transfermarknaden. Det rörde sig om Mikael Johansson, som lämnade FBK 2013 för spel i Leksand.

– Det känns otroligt kul att få komma hem och få vara en del av den spännande satsningen som Färjestad BK gör nu, säger Johansson i ett pressmeddelande.

– Det har varit lite funderingar fram och tillbaka men i går kväll så satt jag och Leffe här i Löfbergs Arena och skrev på kontraktet. Känns otroligt kul och inspirerande.

"Känner honom väl"

Johansson vann SM-guld med Färjestad 2006, 2009 och 2011. I SHL har han sammanlagt stått för 232 poäng (62 + 170) på 400 matcher.

Den senaste säsongen tillbringade han i schweiziska Rapperswil-Jona, där han producerade 39 poäng (6 mål, 33 assist) på 40 matcher. Hans kontrakt gick ut vid säsongens slut.

Men Färjestad har inte värvat färdigt ännu. Det medger sportchef Leif Carlsson i samma pressmeddelande som presenterar Johanssons nya avtal.

– Det är fortfarande några platser kvar att fylla, men Micke är ju en spelare som vi känner väl och vi vet vad han kan. Sedan är han ju mycket populär hos våra supportrar också. I slutändan är det ändå spelarens kvalitet som avgör, säger Carlsson.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!