Foto: OLLE WANDE / FOTO: OLLE WANDE / KOD: 7138 EXPRESSENFoto: OLLE WANDE / FOTO: OLLE WANDE / KOD: 7138 EXPRESSEN
 Foto: OLLE WANDE / FOTO: OLLE WANDE / KOD: 7138 EXPRESSEN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅNFoto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
 Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Melins första ord – efter beskedet

Publicerad

Nu berättar Roger Melin själv om känslorna efter att ha fått sparken från Brynäs.

– Alla involverade bär ett ansvar, men det är klart att en får bära hundhuvudet i såna här lägen och det är huvudcoachen, säger Melin.

Han berättar samtidigt att sportchefen Stefan Bengtzén inte ville att han skulle prata med spelarna efter beskedet.

På fredagen meddelade Brynäs att huvudtränaren Roger Melin får sparken från sitt uppdrag.

Klubben ligger näst sist i SHL och har bara två segrar på  de första omgångarna.

– Det är tyvärr ett misslyckande för oss i Brynäs, vi har inte nått resultat och uppsatta förväntningar. Det har varit ett tufft beslut, för som alltid finns det en människa bakom, men det är också en del av vår bransch säger sportchefen Stefan Bengtzén i ett uttalande.

Roger Melin: Fick veta i morse

Senare på dagen berättade Roger Melin själv om hur han ser på situationen.

– Jag vet inte vad jag ska säga, det är väl förståeligt att dom vill göra något när vi inte lyckats under inledningen. Jag har inget mer att säga än att jag förstår att de vill göra något, säger Melin.

Förvånad att det kom tidigt?

– Jag fick veta det i morse. Näe, men vad ska man säga... klart att det hade varit roligare att kanske få avsluta sin karriär på ett roligare sätt än att få sparken men nu blev det som det blev och inte så mycket mer att säga om det. Jag har inte lyckats göra det som krävdes för att få resultat. 

– Sen tycker jag väl att alla involverade bär ett ansvar men det är klart att en får bära hundhuvudet i såna här lägen och det är huvudcoachen och det är förståeligt.

LÄS MER: Kandidaterna som kan ta över. 

61-årige Roger Melin öppnar nu för att detta kan ha varit hans sista tränaruppdrag i karriären.

– Ja, det var i alla fall så det var tänkt. Skulle leda Brynäs de här två åren och göra något riktigt roligt under dom sista åren som tränare. Men jag vet inte, nu blev det väldigt tidigt. Jag ska i alla fall ta en välbehövlig vila nu och sen får vi se vad som händer.

Öppnar för att lägga av

Roger Melin säger att han skulle tagit beskedet annorlunda om han varit yngre.

– Det hade varit skillnad om jag var mitt i karriären, nu är jag inne i slutfasen av min karriär och tar det väl inte lika hårt nu som jag skulle ha gjort om jag varit mitt i karriären och beroende av massa nya jobb. Nu får vi se vad som händer om jag ska dra mig tillbaka helt eller inte. Jag ska ta mig en allvarlig funderare på det i alla fall.

Du får lön i Brynäs i två år framöver. Hur ser du på den ekonomiska situationen?

– Ja, jag står ju på deras lönelista fortfarande. Jag vet inte vad som kommer att hända med allting men det troliga är väl att jag tar det lugnt nu och tar en välbehövlig semester. Det känns så nu i alla fall.

Har du pratat med spelarna i laget?

– Nej. Jag sa hej till Janne (Larsson och Tommy (Sjödin) bara. Bengtzén ville inte att jag skulle gå ner i omklädningsrummet, det kändes konstigt tyckte han och jag kan ha viss förståelse för det eftersom laget skulle åka i väg mot Skellefteå och ha match. Nu är det bara att hoppas att det vänder för laget. Det finns kvalitet i laget men jag har inte lyckats locka fram det.

LÄS MER: Här är spelschemat för SHL 2017/18. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag