Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Melin om sviten: ”Det börjar bli lite jobbigt”

Foto: TOMMY PEDERSEN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

0–4, 3–4, 2–5, 4–6, 1–3, 2–4, 2–5.

Efter sju raka förluster är Leksands tränare Roger Melin ändå vid gott mod.

– Vi har ett lag som vi tror på ändå och vi tycker själva att vi varit med i många matcher, även i dag, säger han.

En sak som kännetecknat Leksands IF den senaste tiden är individuella misstag som leder till baklängesmål. 0–4-förlusten mot Djurgården inför en fullsatt hemmaarena är inget undantag. Redan efter tio sekunder hade Jonas Ahnelöv slagit en felpassning i mittzonen som Djurgården utnyttjat och gjort mål på.

– Vi släpper in väldigt enkla mål, eller rättare sagt, mål där motståndarna får utnyttja misstagen vi gör, samtidigt som vi inte klarar av att utnyttja motståndarnas misstag på samma sätt, säger Roger Melin.

– Idag (läs: lördag) gjorde vi två misstag i första perioden och båda blir det mål på. I övrigt gjorde vi en riktigt bra period och det kändes riktigt jobbigt att gå av isen med 0–2 i arslet. Det börjar bli lite jobbigt att vi fått jobba i uppförsbacke i många matcher.

Melin: ”Vi har ett lag som vi tror på”

I flera av förlustmatcherna har laget fallit på dessa små detaljer.

Vad gör man för att vända en sådan trend?

– Vi försöker skapa tilltro till vårt kapital eller våra tillgångar, om man säger så. Vi har ett lag som vi tror på ändå. Målen har inte rullat vår väg. Tyvärr har vi fått mål som gjort att vi tappat lite energi och att vi under matchens gång har tappat tilltron till att vi kan vända.

– Men det finns ingen annan väg att gå än att fortsätta tro på det vi håller på med. Vi måste komma tillbaka till den effektivitet som vi hade i början av serien och samtidigt försöka spela ett stabilare spel där vi inte bjuder motståndarna på så mycket. Det är dit vi måste komma.

Hur kommer man dit?

– Om man tittar på statistik, på skott och skottförsök så är vi i toppen av serien och jämna med motståndarna i varje match. Vi kan inte börja spela ännu enklare och lägga allt på mål. Vi måste ändå ha kyla i avsluten och där tror jag en spelare som Spencer Abbott kan vara nyttig för oss.

– Titta på Djurgårdens första mål i dag, de lägger inte pucken på mål utan hittar en fri spelare som är väldigt öppen. Vi måste också ha den kylan med oss och inte bara kampa eller kriga. Det kommer inte att ge oss något i slutändan, utan vi måste spela hockey också.

Fått in både Samuelsson och Abbott

Hur pressade är ni?

– Det är klart att man suktar efter en vinst. Men nu har vi fått in spelare efter hand i truppen. Philip (Samuelsson) gjorde debut i förra matchen, (Spencer) Abbott i dag. Det är klart att det stökar om strukturen i laget. Nu gäller för alla att hitta nya roller i gruppen och det kommer ta lite tid innan allt sätter sig.

– Nu får vi i alla fall chansen att träna ihop tre dagar – måndag, tisdag och onsdag, och försöka hitta rätt – det är viktigt att det får ta tid när man får in spelare. Man kan inte tro att nya spelare bara kommer in och vänder allting, även om det är lätt att tro det. Allting sånt tar tid.