Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Melin erbjöd sig att jobba gratis

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Roger Melin har erbjudit sig att kostnadsfritt arbeta för Brynäs under våren. 

Men den förre guldtränaren har fått kalla handen. 

– Det har inte varit något intresse, säger Melin till SVT

I kväll så börjar ångestmötet över sju matcher mellan HV 71 och Brynäs. I potten finns en SHL-plats till nästa säsong, medan en av de här klassiska klubbarna kommer spela i hockeyallsvenskan nästa säsong.  

Brynäs kommer in i matchserien som ett yrväder en aprilafton med en tränare som bär ett SVT-passerkort i en svångrem om halsen, detta sedan kanalens expert Nils Ekman blivit ny tränare tillsammans med Josef Boumedienne, scout i NHL-laget Columbus Blue Jackets. 

– Vi har en positiv känsla i gruppen och det är som alltid när det händer något nytt, man får in ny energi. Både Josef och Nisse har kommit in och spridit en härlig känsla, säger John Nyberg till klubbens hemsida.

Melin erbjöd sig att jobba gratis – fick nej

Roger Melin, 64, som tog guld med Brynäs 1999 tycker att tränarrekryteringen är underlig. 

– Det är konstigt vilka man valt som kliver in tycker jag. Det är två hockeymänniskor men de har ingen direkt erfarenhet att leda ett lag. Det känns lite märkligt, säger han till SVT

Melin avslöjar samtidigt att han under våren, när Brynäs gått extremt knackigt, erbjudit sina tjänster som en resurs i båset. 

– Jag erbjöd mina tjänster i våras, under sommaren och i början av serien, både till (sportchef Michael) Sundlöv och (klubbchef Michael) Campese, att utan betalning vara en resurs om de behövde, för att prata med ledartrojkan. Men det har inte varit något intresse. Eller så har Peter (Andersson, tidigare tränare) känt att han inte behövt.

Nedsläpp på tisdagskvällen är 19.30.