Släkten är bäst - i alla fall för Mattias Tedenby. Foto: Bildbyrån
Släkten är bäst - i alla fall för Mattias Tedenby. Foto: Bildbyrån

Mattias Tedenbys arv: En supergen

Publicerad
Uppdaterad
JÖNKÖPING. Hemligheten bakom Mattias Tedenbys succésäsong - en supergen.
Nu vill stekhete Tedenby avgöra finalen.
- Hade inte varit fel, säger han.
Släkten är bäst. I alla fall släkten Tedenby. Just nu gör 19-årige Mattias Tedenby succé med HV 71. Och det är inte svårt att se var talangen kommer ifrån.
- Vi är rätt många i släkten som hållit på med idrott, säger han.

Släkten är bäst

Pappan Robert spelade som ung Örnsköldsviksbo in sig i Modos A-lag innan resan fortsatte till bland annat då storsatsande Vetlanda-laget Team Boro. Farbrodern Urban var också han en stor hockeytalang i Modo under juniortiden.
Men det slutar inte där.
- Farfar Sören var nära att komma med i landslaget på 100 meter på sin tid.
En närmare koll visar att hans 10.9 på gammalt underlag stått sig som ångermanländskt distriktsrekord ända in på 2000-talet.

Löpning, golf, hockey...

- Och hans bror, Lage, sprang i OS på 3000 meter hinder (Rom 1960).
- Sen har farsan en kusin (Eva Dahllöf) som spelat på USA-touren i golf. Och hennes bror (Mikael Dahllöf) spelade också i elitserien.
Robban Tjernberg
Robban Tjernberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag