Foto: Olle Wande
 Foto: Olle Wande

Mattias Modig borta resten av säsongen

Publicerad
Säsongen blev nästan till en mardröm för före detta Luleåmålvakten Mattias Modig.
Det blir ingen comeback förrän till hösten.
- Han är borta resten av säsongen på grund av en knäskada, säger hans coach i ECHL, Stan Drulia, till Tribune-Democrat.
Luleåmålvakten Mattias Modig, 23, hann knappt flytta från Luleå till Brynäs innan Pittsburgh Penguins lockade över honom till USA med ett NHL-kontrakt. Modig var Brynäsmålvakt i sju veckor i april och maj.
Men det blev varken spel i Pittsburgh eller farmarlaget Wilkes-Barre/Scranton i farmarligan AHL.
Modig skickades vidare till ECHL och Wheeling Nailers. Efter nio ligamatcher och 27 insläppta mål (89,1 i räddningsprocent) tog säsongen slut på grund av en tuff knäskada.
Mattias Modig skrev i maj förra året på ett tvåårskontrakt med Pittsburgh.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag