Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mats Näslunds kupp – efter tipset från Foppa

Peter Forsberg tror på Thörnberg som guldhjälte...
Foto: C More
... då bröt Mats Näslund in med sitt tips.
Foto: C More

Martin Thörnberg är tillbaka till dagens avgörande match i SM-finalen.

Det tror hockeylegendaren Peter "Foppa" Forsberg blir avgörande till HV 71:s fördel.

– Jag tror att han går in och avgör matchen. Han är killen som gör de där avgörande målen, säger "Foppa" i en travsändning från TV12.

Nu ska allt avgöras.

Efter 52 omgångar i grundserien och över en månad av slutspelshockey har SM-finalen kommit ned till en helt avgörande match. Game seven.

HV 71 tar emot Brynäs IF på hemmaplan, i Jönköping - och hemmalaget har fått en fin förstärkning till avgörandet då Martin Thörnberg, som missat två matcher efter sin pungskada, är tillbaka i laget och går direkt in i förstakedjan.

Det tror "Foppa" blir avgörande i dag.

– Jag tycker att HV 71 är bättre som lag men Brynäs har spelat lite smartare. Jag såg att Thörnberg kanske skulle vara med igen och är han med så tror jag att han går in och avgör matchen. Han är killen som gör de där avgörande målen, jag tror att HV 71 tar det i dag, säger han i TV12.

Efter "Foppas" tips var man på väg att bryta sändningen, men då kuppade en annan legendar Mats Näslund och bröt in med sitt tips.

– Nej, Brynäs tar det!

Spelar sina första SM-finaler på länge

HV 71 och Brynäs IF hade inför årets säsong inte spelat en SM-final på sju respektive fem år, och senast de båda lagen spelade så vann de.

HV 71 vann 2010, Brynäs 2012.

Om mindre än tre timmar kan vi veta vilka de svenska mästarna 2017 är.

Och vem av "Foppa" eller Näslund som är den främsta ishockeytipparen.