Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skellefteå vann – efter matchstraffet

Foto: C More
Foto: C More

Andreas Wingerli i Skellefteå AIK tacklade Oskarshamns Nichlas Torp mot huvudet.

Wingerli fick matchstraff för förseelsen.

Skellefteå vann matchen med 3-1, trots matchstraffet.

Topplaget Skellefteå AIK tog emot Oskarshamn som harvar nere i botten av tabellen. Första perioden slutade mållös, men var full av många mindre gnabb och målchanser.

I den andra perioden tog Skellefteå ledningen via Pär Lindholm. Tio minuter senare skulle dock något annat stjäla uppmärksamheten. 

Andeas Wingerli i Skellefteå tacklade Nichlas Torp mot huvudet och fick matchstraff efter det. Oskarshamn lyckades inte att ta vara på det fem minuter långa numerära överläget och Skellefteås ledning stod kvar. I samband med tacklingen slog Torp huvudet i sargen och blev liggandes på isen. Han tvingades senare lämna bänken och begav sig till omklädningsrummet efter det.

Oskarshamn kvitterade tidigt i den tredje perioden och hoppet om att slippa bottenstriden växte. Men Skellefteå är hemmastarka och tog ledningen med tio minuter kvar via Oskar Nilsson. Oscar Möller fyllde sedan på och Skellefteå vann med 3-1.