Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Matchboll för Timrå efter målvaktstavla

Rifalk ger sig ut i sarghörnet och slår en felpassning. Foto: C More
Rifalk. Foto: C More
Timrå firar 3-1. Foto: C More

Timrå har matchboll mot Oskarshamn.

SHL-laget vann med 4-1 efter en tavla från gästernas målvakt Christoffer Rifalk.

– De kan ju göra mål i öppen kasse, säger kommentatorn Stefan Klemetz i C More.

Det börjar lukta SHL-spel även nästa säsong för Timrå.

Laget har nu 3-2 i matcher mot Oskarshamn, detta efter en jämn tillställning i Medelpad under torsdagskvällen. Hemmalaget ledde med 2-1 och Oskarshamn pressade på för en kvittering i den sista perioden.

Då stod målvakten Christoffer Rifalk för ett ödesdigert misstag, då han passade pucken rakt i famnen på Filip Hållander, som enkelt satte sitt andra mål för kvällen.

– Han läser den och trycker in pucken i öppen kasse. Rifalk gjorde samma sak mot AIK tidigare, säger kommentatorn Stefan Klemetz.

Timråspelaren: ”Någon gång tabbar han sig”

Experten Harald Lückner fyller i:

– Han kommer inte beröras av det, han är en stark kille och en kanonmålvakt. Han har gjort det förut och kommer göra det igen, men däremellan är han en fantasisk målvakt. Men det här misstaget blir matchavgörande, säger Lückner.

Timrå är en nu en seger från ett nytt SHL-kontrakt.

– Det var lite upp och ner i dag, men det enda jag bryr mig om är att vi vann. Det kändes bra och nu ska vi spela exakt så här nere i Oskarshamn i nästa match, säger matchhjälten Filip Hållander till C More.

Angående den dråpliga situationen som föranledde 3-1-målet:

– Vi har pratat om det... någon gång kommer han tabba sig, för han är ute hela tiden, säger Hållander.

Den 18-årige talangen, som har representerat Timrå sedan barnsbe , har svårt att beskriva känslan att bli tvåmålsskytt inför en lyrisk hemmapublik.

– Det blir lite som en explosion av känslor som kommer ut. Det blir en liten lättnad, speciellt vid det målet när det stod och vägde lite, och jag får chansen när han passar ut den lite fel och såg den gå in. Man blir bara så glad att man inte vet vad man ska göra. Man vill bara krama om varenda en upp på läktaren egentligen, men jag försöker visa så mycket känslor jag kan, säger han till Mittmedia.

Känslorna svallade över och 18-åringen firade med att slita tag i sin tröja. En hyllning till klubben i hans hjärta.

– Man är ju uppvuxen här med Timrå och har varit här och kollat när man har spelat negativt kval tidigare, slutspel och allting. Jag har stått här sedan jag var 5-6 år, så det blir känslosamt att få vara med och avgöra, säger han.

FÅ BÄST KOLL! Alla nyheter om Timrå – direkt i Messenger