Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Mästarnas ras – mot nykomlingen

Publicerad

HV 71 och David Ullström inledde matchen mot Mora med att köra över nykomlingen och snabbt gå upp till en tvåmålsledning.

Sen vände Mora på allt och vann med 5-3. HV 71:s andra raka förlust i SHL.

– Jag är grymt besviken. Hela laget är grymt besviket, säger HV 71:s tränare Johan Lindbom i C More.

Mora IK kom till dagens hemmamatch med fyra förluster i de fyra senaste matcherna i bagaget och matchen mot HV 71 inleddes också på sämsta sätt då de regerande mästarna snabbt sköt två mål och såg ut att förvärra nykomlingens situation. 

Då vaknade Mora, och när HV 71 gick ned sig i intensitet så gjorde Mora tvärtom - något som också låg bakom de fyra obesvarade målen som Mora kunde göra på ett passivt HV 71. 

När matchens sista signal ljöd stod 5-3 på matchtavlan, och HV 71 har således haft en mardrömsvecka och släppt in elva mål på två matcher - och halkat ned från toppen av tabellen.

John Persson tremålsskytt

Med sina tre mål var John Persson stor regissör bakom Moras vändning och med sitt första hattrick någonsin kliver han upp som nykomlingens hittills poängbästa spelare.

HV-tränarens ilska efter matchen

Efter matchen var HV 71:s guldtränare Johan Lindbom rejält besviken.

– Vi bjuder in dem genom att vara passiva. Jag är grymt besviken. Hela laget är grymt besviket, säger han i C More och fortsätter om lagets tuffa spelschema - HV 71 har spelat fyra raka bortamatcher och ska spela en femte innan de återigen får spela på hemmaplan:

– Det är bara att köpa läget. Det är absolut inga bekymmer och inget att skylla på.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag