Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mästarnas ras – mot nykomlingen

Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN

HV 71 och David Ullström inledde matchen mot Mora med att köra över nykomlingen och snabbt gå upp till en tvåmålsledning.

Sen vände Mora på allt och vann med 5-3. HV 71:s andra raka förlust i SHL.

– Jag är grymt besviken. Hela laget är grymt besviket, säger HV 71:s tränare Johan Lindbom i C More.

Mora IK kom till dagens hemmamatch med fyra förluster i de fyra senaste matcherna i bagaget och matchen mot HV 71 inleddes också på sämsta sätt då de regerande mästarna snabbt sköt två mål och såg ut att förvärra nykomlingens situation. 

Då vaknade Mora, och när HV 71 gick ned sig i intensitet så gjorde Mora tvärtom - något som också låg bakom de fyra obesvarade målen som Mora kunde göra på ett passivt HV 71. 

När matchens sista signal ljöd stod 5-3 på matchtavlan, och HV 71 har således haft en mardrömsvecka och släppt in elva mål på två matcher - och halkat ned från toppen av tabellen.

John Persson tremålsskytt

Med sina tre mål var John Persson stor regissör bakom Moras vändning och med sitt första hattrick någonsin kliver han upp som nykomlingens hittills poängbästa spelare.

HV-tränarens ilska efter matchen

Efter matchen var HV 71:s guldtränare Johan Lindbom rejält besviken.

– Vi bjuder in dem genom att vara passiva. Jag är grymt besviken. Hela laget är grymt besviket, säger han i C More och fortsätter om lagets tuffa spelschema - HV 71 har spelat fyra raka bortamatcher och ska spela en femte innan de återigen får spela på hemmaplan:

– Det är bara att köpa läget. Det är absolut inga bekymmer och inget att skylla på.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!