David Gustafsson gjorde ett av HV71:s mål i segermatchen mot Mora. Foto: MIKAEL FRITZON / TT NYHETSBYRÅNDavid Gustafsson gjorde ett av HV71:s mål i segermatchen mot Mora. Foto: MIKAEL FRITZON / TT NYHETSBYRÅN
David Gustafsson gjorde ett av HV71:s mål i segermatchen mot Mora. Foto: MIKAEL FRITZON / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Upplagt för en rysare efter mästarnas kross

Publicerad

Före detta Mora-spelaren Pierre Engvall var en av huvudrollsinnehavarna när hans HV71 krossade just Mora med klara 5–0.

Nu väntar en riktig rysare om slutspelsplatserna i de sista omgångarna. Mellan Skellefteå på fjärde plats och HV71 på åttonde plats skiljer endast tre poäng. 

Det är upplagt för en riktig rysare när SHL:s grundserie nu ger sig in på upploppet. 

HV71, som för närvarande ligger på en åttonde plats i tabellen, gjorde sitt jobb när man enkelt hemmaslog bottenlaget Mora med 5–0. 

Pierre Engvall, som lämnade Mora för HV71 inför den här säsongen, blev något av en matchhjälte med ett mål och två målgivande passningar.

I och med segern och de tre poängen in på kontot tar regerande mästaren HV71 upp kampen om de sex direktplatserna till vårens slutspel. 

– Det är sjukt jämnt, det gäller att ta tillvara på varje match som är kvar. Det går inte att fuska, säger HV:s Pierre Engvall till C More. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag