Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Martin Johansson om intresse från andra lag

Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN
Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN
Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Martin Johansson lämnar Örebro - och har placerats i en rad klubbar.

För Hockeysverige bekräftar han att det finns intresse från Färjestad, Malmö och Schweiz, men att han vill avvakta med att ta ett beslut.

– Vi får se vad som blir bäst både för karriären och familjen, säger Johansson till sajten.

Det blev fyra år i Örebro för 29-åriga Martin Johansson. Fyra ganska framgångsrika år. Landskronasonen var en stabil poängplockare under sin tid i Örebro och hans bästa säsong var den 2014/15 då han stod för 46 poäng på 54 matcher.

Det var på måndagen som beskedet kom att Johansson tillsammans med fyra andra spelare lämnar Örebro.

Jagas av SHL-rivalerna

Men Johansson behöver inte ligga sömnlös och undra om det blir någon hockey för honom nästa säsong.

Han har placerats i såväl Örebros SHL-rivaler Malmö Redhawks och Färjestad som i Schweiz. För Hockeysverige bekräftar Johansson att det finns intresse för honom från de ovan nämnda klubbarna - samt ett par andra.

– Jag har några alternativ, bland annat de du nämnde. Jag får fundera lite grann nu när säsongen är slut. Jag ville inte göra någonting medan vi fortfarande spelade. Då hade jag haft fokus på fel ställe för det var tufft nog ändå för hela laget mot slutet, säger han.

Lockas av såväl SHL som utlandet

Johansson säger att fortsatt spel i SHL lockar, men det gör ett äventyr i utlandet också. 29-åringen har ännu inte testat på en sejour i någon utländsk liga.

– Båda två lockar. Sedan får vi se vad som blir bäst både för karriären och familjen. Det finns vad jag förstår av agenten (Johan Finnström) alternativ, vi får se vad det slutar vid, säger han.