Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mårtensson köper ut sig från sitt kontrakt

Foto: Joel Marklund

Tony Mårtensson har skrivit på för tre år till med SKA S:t Petersburg och lämnar Linköping för gott. Enligt uppgifter till HockeyExpressen.se har han köpt ut sig från kontraktet för mångmiljonbelopp.

– Vi önskar honom lycka till, säger Mike Helber, klubbdirektör i Linköping.

I slutet på januari kunde HockeyExpressen.se avslöja att Tony Mårtensson har gjort sin sista match i Linköping och vill avsluta karriären i KHL. 31-åringen har kontrakt med Linköping fram till 2015, men har varit uthyrd till SKA S:t Petersburg.

Superlön i Ryssland

De enorma pengarna som han kan tjäna i KHL lockar förstås.

- I Linköping får han tre miljoner kronor brutto. I Ryssland får han tolv miljoner kronor netto. Vad hade du gjort? sa Mike Helber till HockeyExpressen.se i januari.

Att affären är helt klar dementerar Mike Helber.

– Vi är långt gångna i processen, svar ja. Helt klart: nej, han har inte köpt ut sig än. Men vi är överens om att han får detta, att han får teckna ett avtal med SKA S:t Petersburg. Vi är glada över att ha hittat en lösning som alla parter kan acceptera, säger Mike Helber.

"Bästa centern i Europa"

Enligt HockeyExpressen.se:s uppgifter handlar det om ett belopp på 10-15 miljoner när Tony Mårtensson köper ut sig från kontraktet, det stämmer inte enligt Mike Helber.

– Så mycket pengar är det inte. Men det är givetvis mycket pengar för en hockeyövergång, men det är kanske den bästa centern i Europa i dag.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!