Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Markus Hännikäinen klar för SHL-spel med Linköping

Foto: MELANIE DUCHENE / BILDBYRÅN

Linköping har gjort klart med en ny forward.

Enligt uppgifter till SportExpressen har klubben gjort klart med 29-årige Markus Hännikäinen, som senast kommer från Adler Mannheim.

Ett fåtal luckor finns kvar att fylla i Linköpings trupp till kommande säsong.

Men nu är en på plats.

Markus Hännikäinen, 29-årig forward som började säsongen med Jokerit i KHL, men avslutade med spel i tyska ligan, är klar för LHC, enligt källor till SportExpressen.

Hännikäinen är en tvåvägsforward som spelat i Europa de senaste två säsongerna. Innan dess var han i Nordamerika och spelade för Columbus Blue Jackets organisation och gjorde 91 NHL-matcher under fem säsonger.

Calder Cup-mästare 2016

Under sin första säsong i Nordamerika hamnade Hännikäinen i farmarlaget Lake Erie Monsters, och då tog han också sin enda titel under karriären, när laget gick hela vägen i AHL-slutspelet och blev Calder Cup-mästare.

2017 blev det VM-spel med Finland, och under de fem säsongerna i Nordamerika blev det 91 NHL-matcher i Columbus. Flest säsongen 2018/2019 med 44 matcher.

De senaste två säsongerna har finländaren spelat för Jokerit i Finland, men någon poängmaskin är det inte som Linköping värvat. 16 poäng på 44 matcher för Jokerit, innan de hoppade av KHL.

Då avslutade Markus Hännikäinen i Tyskland för Adler Mannheim, där han producerade fem poäng på 14 matcher.

Linköpings General Manager Niklas Persson har sökts för en kommentar utan framgång.