Foto: Pontus Lundahl / Scanpix
 Foto: Pontus Lundahl / Scanpix

Markström utbytt - och skadad

Publicerad
Uppdaterad
GÄVLE. Fyra insläppta mål på 22 skott och 0-4 efter två perioder.
Men det var inte Jacob Markströms mardrömsinledning som fick tränaren Niklas Czarnecki att byta ut sin målvakt.
HockeyExpressen.se kan avslöja att Brynäsmålvakten utgick skadad.
- Jag valde att spara honom som en säkerhetsåtgärd, säger Czarnecki.
Brynäs viktigaste spelare i slutspelet. Men Jacob Markström har fått en tung start på slutspelet mot Djurgården. Målvakten har släppt in åtta mål på de två matcherna hemma i Läkerol Arena där Brynäs nu förlorat två raka matcher - och byttes ut efter två perioder i måndagens match.

"Säkerhetsåtgärd"

Det var dock inte på grund av de fyra insläppta målen som Jacob Markström lämnade över till Eddie Läck inför tredje perioden. HockeyExpressen.se kan avslöja att Markström utgick skadad. Något som bekräftas av Brynästränaren Niklas Czarnecki.
-  Jag valde att spara honom som en säkerhetsåtgärd, säger han till HockeyExpressen.se.
Markström byttes ut efter den andra perioden och kom aldrig ut i båset i tredje. Anledningen: Han fick behandling för den skada på underkroppen som han ådrog sig under matchen.

"Fullt godkänd"

-  Han har en liten känning i nedre delen av kroppen. Jag tog honom med lite marginal. Det kan vara bra att få in Eddie också, alltid väcker det någon tanke hos någon.
Han stack fort härifrån
-  Han är nog på behandling.
Står han i nästa match?
-  Jag räknar med att han står i nästa match.
Om han inte står, beror det då på skadan eller på prestationen idag?
– Om han är frisk så står han så är det. Prestationen i dag var fullt godkänd, säger Czarnecki.

Tungt för Brynäs

Markström hann släppa in fyra mål innan han lämnade matchen.
Djurgården tog ledningen tio minuter in i matchen genom Oscar Eklund – som gjorde första periodens enda mål.
I andra perioden skickade Kyle Klubertanz, Nichlas Falk och Jimmie Ölvestad in tre mål på 14 minuter Klubertanz gav gästerna en smakstart på perioden med sitt 2-0 efter 1.10, i spel fem mot fyra.
Eddie Läck höll nollan i tredje perioden och såg till att förlusten stannade vid 0-4.
Tungt för Brynäs som nu har två raka bortamatcher framför sig.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag