Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Märkliga segerbilderna: ”Det ser ju jävligt fel ut”

Viktor Lodin sjöng med i ”Håå-Vee” efter segern mot Björklöven.
Foto: Instagram
Lodin och Timrå firar avancemanget.
Foto: ERIK MÅRTENSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Att fira sitt avancemang till SHL med HV71:s hymn.

Är det ett hån eller en hyllning till det degraderade laget?

Viktor Lodin försäkrar att han bara gillar låten.

– När jag spelade i Örebro så var det alltid jävligt mäktigt att åka ut till den, säger Lodin.

Timrå IK vann med 5-0 mot Björklöven under onsdagskvällen och fick fira avancemanget till SHL efter 4-1 i matcher.

Laget tog steget upp efter två säsonger i hockeyallsvenskan.

– Det är bara glädje. Det var jättekul att vi klarade av det här. Det var det första vi pratade om när vi samlades i juli förra året. Det är skönt att vi har klarat av målet vi satte upp, säger Timrås 21-årige forward Viktor Lodin.

Viktor Lodin firade med HV71:s låt

Just firandet efter matchen är något som Viktor Lodin har blivit uppmärksammad för. 

I en video som Lodin la upp på sin Instagram-story stod han på isen efter matchen och sjöng tillsammans med ett par lagkamrater med i HV71-låten ”Håå-Vee”. Videon har fått spridning i sociala medier och skulle kunna tolkas som ett hån mot degraderade HV71.

– Vi kom ut på isen och så var den låten på. Det ser ju jävligt fel ut. Det är absolut inget hån mot att HV har åkt ner, utan det är bara en låt som jag tror nästan hela hockey-Sverige tycker är extremt bra. Det var absolut inget hån mot HV71. Det ser jävligt fel ut men jag tror vi alla tycker att den låten är jävligt skön, säger Viktor Lodin och skrattar.

”Jävligt tråkigt att de åkte ur”

Folk kanske ändå kan uppfatta det som ett hån?

– Jag förstår att HV-fans uppfattar det som ett hån men så var det absolut inte. Låten var i högtalarna på isen. Jag och (Jens) Lööke och (Jacob) Olofsson snackade och sa ”ska vi inte åka ut på isen en sista gång?”. Då åkte vi ut och så var den låten på i högtalarna när vi kom ut.

Lodin säger att han märkt att några personer har ”blivit förbannade” efter videon men han menar att han bara gillar låten.

– När jag spelade i Örebro så var det alltid jävligt mäktigt att åka ut till den låten och man sjöng alltid med på isen. Och jag tyckte om den låten. Jag tycker HV förtjänar att vara kvar i SHL, det var jävligt tråkigt att de åkte ur.