Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vändning av Färjestad – efter dråpliga målet

Leksand tog ledningen med ett märkligt mål borta mot Färjestad.

Men efter den dråpliga inledningen vände hemmalaget och vann med 5-3.

– Sättet som vi tar tag i matchen efter den starten visar stor styrka som vi tar med oss i de kommande matcherna, säger Per Åslund i C More.

Färjestad kommer från en utklassningsseger borta mot Rögle men hemma mot Leksand fick laget en tuffare start under torsdagskvällen.

I den sjätte minuten stod Linus Arnesson med pucken bakom egen kasse samtidigt som Emil Heineman kom åkande framför kassen för att sätta press på Arnesson.

Arnesson rensade i väg pucken men gjorde det så illa för Färjestads del att han träffade Heineman och någon tiondels sekund senare låg pucken i målet utan att Henrik Haukeland hann reagera.

Målvakten tittade förvirrat omkring sig samtidigt som Leksands spelare fick jubla.

– Oj, oj, oj vilket märkligt mål, det där måste jag se igen för att riktigt uppfatta vad det är som sker, säger kommentatorn Björn Oldeen i C More.

– Det är 1-0 i matchen på ett väldigt annorlunda sätt.

Drygt två minuter efter målet utökade Jonas Ahnelöv som styrde in Leksands andra mål i matchen från nära håll.

Färjestad vände mot Leksand

Trots den jobbiga starten blev det Färjestads match. Laget vände till 4-3 i den andra perioden och i den sista stängde Per Åslund matchen med sitt 5-3-mål. 

– Vi visar en väldig karaktär och styrka i laget och kommer tillbaka, säger Åslund i C More.

– Sättet som vi tar tag i matchen efter den starten visar stor styrka som vi tar med oss i de kommande matcherna.

Färjestad närmar sig Leksand i tabellen. Leksand har 71 poäng på sjunde plats och Färjestad har 69.

– Det hade varit fint om vi hade kunnat trycka in någon av chanserna vi skapar i tredje. Vi skapar inte jättemycket men då ska man ha klart för sig att de är bra hemåt också, säger Leksands tränare Björn Hellkvist i C More.

Han klagar på att Leksand började ”backa med pucken” i den andra perioden.

– Vi spelar mer mot eget mål än mot deras mål. Det har inte varit framgångsrikt för oss tidigare och det var det inte i dag heller, säger Hellkvist.