Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mark Owuya frias efter hårda dopingdomen

Foto: Olle Wande
Foto: Olle Wande
Foto: Olle Wande

Målvakten Mark Owuya frias för dopingbrott.

25-åringen finns inte längre med på RF:s dopinglista.

– Det är väldigt positivt, säger Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström till SportExpressen.se.

Det var i början av juli som riksidrottsförbundet meddelade att de stängt av målvakten Mark Owuya för dopingbrott.

Owuya hade inte haffats med otillåtna substanser i blodet, men för att ha undvikit ett test.

För SportExpressen.se berättade målvakten avstängningen handlade om en tvist han hade med RF:s utsända dopingkontrollanter i samband med en Luleå-träning efter OS i Sotji.

– Vår materialare hade sagt till dem att jag var klar med träningen, men det var jag inte. Så jag sa att jag inte skulle göra dopingtestet, för jag var inte klar. Det var hela argumentet, sa Owuya som kallade RF:s agerande för "hjärndött.

– Han har inte ställt upp på ett en dopingkontroll som han har kallats till, sa Kristina Olinder, ordförande i RF:s dopingnämnd i juli.

"Väldigt positivt"

Nu frias dock målvakten. Han är inte längre med på RF:s dopinglista. Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström bekräftar att Owuya friats.

– Det är väldigt positivt, framför allt för Mark, en ung kille som är mitt i karriären, att han får träna och spela igen, säger Bergström som ännu inte hunnit prata med Owuya.

Luleå har planerat för en framtid utan Owuya, som står under kontrakt ytterligare en säsong, och har i sommar värvat landslagsmeriterade Daniel Larsson från AIK och flyttat upp talangen Joel Lassinanti från Asplöven. Det betyder att även om Owuya får spela är det inte troligt att han kommer stanna kvar i SHL-klubben.

– Vi får ta upp diskussionen igen. Mark har uttryckt en önskan att gå till KHL, eftersom han har stora möjligheter att gå dit, då han har ryskt pass. Vi får ta vid och se vilka möjligheter som finns. Vi har planerat för att han vill i väg, säger Bergström.

SportExpressen.se har sökt Mark Owuya.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!