Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mark Katic fick matchstraff i debuten

Foto: C More
Foto: C More
Foto: C More

Nyförvärvet Mark Katic fick en tung start på sin SHL-karriär.

Backen dömdes till matchstraff efter en huvudtackling på Leksands Johan Olofsson.

– Från vad jag kunde se live också så var det ingen jätteträff direkt, säger Stefan Klockare, assisterande tränare.

Skellefteå vann matchen med 3-1 och Leksands kris fortsätter.

Inför matchen mot Skellefteå AIK var jumbon Leksand pressade att vinna.

Dalaklubben som endast vunnit en av de nio senaste matcherna hade ett tufft utgångsläge mot ett formstarkt AIK. Poängkungen Joakim Lindström som är i en sanslös poängform satte 1-0 målet i den första perioden.

Leksand hade inför matchen inte gjort mål på två matcher, men i den 12:e minuten kunde Mattias Ritola kvittera för Dalalaget - mot sin gamla klubb. Ritola tillhörde Skellefteå förra säsongen och gjorde 32 poäng på 33 matcher.

När Leksands Janos Hari fick två minuter för holding kunde Skellefteå visa prov på sitt effektiva powerplay. AIK forcerade framåt, Bud Holloway tog vara på en retur och kunde peta in 2-1 till västerbottningarna.

Leksand avslutade den andra perioden starkt, men utan att göra mål.

Matchstraff i sin första match

Skellefteå AIK:s nyförvärv Mark Katic fick en tuff start på SHL-karriären. Efter en huvudtackling på Leksands Johan Olofsson dömdes han till matchstraff efter videogranskning av domarkåren.

– Jag har inte sett situationen i efterhand utan bara på reprisen på jumbotronen men från vad jag kunde se live också så var det ingen jätteträff direkt. Domarna tog en femma och jag tycker att vi reder ut det på ett bra sätt och det var förstås skönt för Mark också, säger Stefan Klockare, assisterande tränare.

– Jag hoppas att han inte blir avstängd nu. Jag tror inte han hoppade in i situationen heller så nu får vi hoppas att han kan spela vidare och komma in mer i vårt spel. Han gjorde det bra i matchen och utnyttjade sin skridskoåkning på ett bra sätt och vill vara delaktig hela tiden.

Sent avgörande

Med fem minuter punkterade så Adam Pettersson matchen och gjorde 3-1 för sitt Skellefteå.

Målet innebar Skellefteås femtonde mål på de tre senaste matcherna mot Leksand. Efter matchen valde Leksands tränare att tänka positivt.

- Det är betydligt bättre än de två tidigare matcherna, nu känns det som att vi är på väg någonstans. Totalt ser det här laget bättre ut än vad det gjort tidigare, säger Leksands tränare Per-Erik Johnson i C More.

- Vi måste blicka uppåt i tabellen så länge det finns en möjlighet att göra det.

Skellefteås Joakim Lindström var nöjd med resultatet och passade samtidigt på att hylla AIK:s senaste tillskott, Oscar Möller.

- Det betyder jättemycket, alla vet hur bra han är och det ger en boost för all i laget, både på och utanför isen. Det ska bli kul att spela med honom igen, sa Lindström till C More.

Matchen slutade 3-1 till Skellefteå.


Se alla matcher från SHL och hockeyallsvenskan på C More