Mark Katic. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅNMark Katic. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN
Mark Katic. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN
Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅNFoto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN
 Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Bekräftat – Mark Katic stannar i Skellefteå

Publicerad

Mark Katic kom till Skellefteå AIK i slutet av säsongen och gjorde stor succé.

Nu kan SPORT-Expressen avslöja att backen närmar sig en fortsättning i SHL.

– Vi har inte skrivit på något men vår ambition är att han ska bli kvar hos oss, säger Skellefteås sportchef Mikael Lindgren.

På fredagskvällen stod det klart att Katic skriver på ett nytt ettårskontrakt med klubben.

När det stod klart att Kyle Cumiskey inte skulle kunna komma att spela något mer i Skellefteå AIK, och klubben bröt kontraktet med honom, började Mikael Lindgren blicka österut efter förstärkning till backuppsättningen inför slutspelet.

I kroatiska Medvescak Zagreb fann han Mark Katic, och efter att ha rest för att titta på honom så skrevs ett kontrakt som sträckte sig säsongen ut med Skellefteå AIK.

Det blev dock en ryckig inledning i SHL och Skellefteå för Katic som missade mycket av sin inledning då han anlände med dålig fysisk status.

Succé i slutspelet

I slutspelet fanns dock den kanadensiske backen med i samtliga matcher, och där kom han snabbt att bli en publikfavorit i Skellefteå då han var lagets genomgående bästa back i kvartsfinalserien mot Frölunda.

Nu kan SPORT-Expressen avslöja att det är ytterst nära att Mark Katic och Skellefteå AIK förlänger sitt samarbete över nästa säsong, bara små detaljer återstår innan kontraktsförlängningen blir ett faktum.

– Vi har inte skrivit på något men vår ambition är att han ska bli kvar, säger Lindgren.

Men ingenting är klart?

– Nej inte just nu i alla fall men vi vill jättegärna ha honom kvar och han vill ju dessutom vara kvar här.

Kan det bli klart i morgon?

– Vi får se. Vår ambition är ju som sagt att han ska bli vår spelare till nästa säsong, men när det blir klart kan vara i morgon eller om tio dagar. Det vet jag inte.

Katic stannar ett år till

På fredagskvällen blev det klart att Katic skriver på för ytterligare en säsong med klubben.

– Han var då inte i bästa fysiska form, men visade sina styrkor under slutspelet då han var en av våra bästa backar. Nu kommer han att kliva in med bättre förutsättningar så det känns jättekul att han vill stanna hos oss, säger Lindgren till klubbens hemsida.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag