Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bekräftat – Mark Katic stannar i Skellefteå

Mark Katic.
Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN
Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Mark Katic kom till Skellefteå AIK i slutet av säsongen och gjorde stor succé.

Nu kan SPORT-Expressen avslöja att backen närmar sig en fortsättning i SHL.

– Vi har inte skrivit på något men vår ambition är att han ska bli kvar hos oss, säger Skellefteås sportchef Mikael Lindgren.

På fredagskvällen stod det klart att Katic skriver på ett nytt ettårskontrakt med klubben.

När det stod klart att Kyle Cumiskey inte skulle kunna komma att spela något mer i Skellefteå AIK, och klubben bröt kontraktet med honom, började Mikael Lindgren blicka österut efter förstärkning till backuppsättningen inför slutspelet.

I kroatiska Medvescak Zagreb fann han Mark Katic, och efter att ha rest för att titta på honom så skrevs ett kontrakt som sträckte sig säsongen ut med Skellefteå AIK.

Det blev dock en ryckig inledning i SHL och Skellefteå för Katic som missade mycket av sin inledning då han anlände med dålig fysisk status.

Succé i slutspelet

I slutspelet fanns dock den kanadensiske backen med i samtliga matcher, och där kom han snabbt att bli en publikfavorit i Skellefteå då han var lagets genomgående bästa back i kvartsfinalserien mot Frölunda.

Nu kan SPORT-Expressen avslöja att det är ytterst nära att Mark Katic och Skellefteå AIK förlänger sitt samarbete över nästa säsong, bara små detaljer återstår innan kontraktsförlängningen blir ett faktum.

– Vi har inte skrivit på något men vår ambition är att han ska bli kvar, säger Lindgren.

Men ingenting är klart?

– Nej inte just nu i alla fall men vi vill jättegärna ha honom kvar och han vill ju dessutom vara kvar här.

Kan det bli klart i morgon?

– Vi får se. Vår ambition är ju som sagt att han ska bli vår spelare till nästa säsong, men när det blir klart kan vara i morgon eller om tio dagar. Det vet jag inte.

Katic stannar ett år till

På fredagskvällen blev det klart att Katic skriver på för ytterligare en säsong med klubben.

– Han var då inte i bästa fysiska form, men visade sina styrkor under slutspelet då han var en av våra bästa backar. Nu kommer han att kliva in med bättre förutsättningar så det känns jättekul att han vill stanna hos oss, säger Lindgren till klubbens hemsida.