Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Marius Holtet: "Blir trött och aggressiv"

Foto: ?? Bildbyrån

Huvudskadorna kan ha kostat hockeystjärnan Marius Holtet ishockeykarriären – och framtida men i livet.

Nu berättar Färjestads forward för norska TV2 om huvudvärk, smärtstillande tabletter och ett lynnigt humör.

– Man blir trött och aggressiv, säger Holtet.

Huvudskadorna inom ishockeyn är föremål återkommande diskussioner.

Och Färjestads forward Marius Holtet, 30, kan vittna om konsekvenserna av flera tuffa smällar.

I fjol åkte han på en otäck huvudtackling i mötet med Linköping i september. Efter några veckor på isen råkade han ut för en ny hjärnskakning mot Leksand i slutet på december.

Norrmannen missade OS i Sotji i februari och lät meddela veckorna därefter att säsongen var över.

"Synen blev dålig"

Siktet var då inställt på att vara tillbaka till innevarande säsong. Men än i dag kan Holtet inte träna. För norska TV2 berättar han nu om tacklingen som kan ha kommit att kosta honom hockeykarriären – och framtida men.

– Det var två dagar efter tacklingen som huvudvärken började komma. Synen blev också dålig efter smällen och försvann litegrann på det högra ögat. När det gick över kände jag mig ganska bra innan huvudvärken kom tillbaka, säger Holtet.

Under våren har han bara försökt få en fungerande vardag tillsammans med frun Sarah och barnen Isak och Nellie. Han medger att tålamodet brister med jämna mellanrum.

– Man blir trött och aggressiv. Speciellt när man har dåliga dagar, så är det inte speciellt roligt att vara hemma egentligen. Jag är glad att den värsta tiden är över, för det var slitsamt, säger han.

"Då blir man förbannad"

Han följer fortfarande Färjestad. För att kunna se CHL-mötet med Vålerengen tvingades han vila i flera timmar och ta smärtstillande innan matchen.

– Det värsta är att man inte kan vara med och bidra. Då blir man ännu mer förbannad, och det är inte bra för huvudet. Så det är inte alltid så smart att sitta och titta på. Det är ganska ofta som det går vilt till när jag tittar på, säger han.

Holtet fokuserar i första hand på att återhämta sig för att kunna leva ett vanligt liv. I andra hand kommer ishockeyn just nu.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!