Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mardrömssviten: Åtta raka förluster

Höjdpunkter: Åttonde raka förlusten för Leksand
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Leksands mardröm fortsätter.

Laget förlorade med 2-5 hemma mot Rögle och är nu uppe i åtta raka förluster.

Och självförtroendet är knappast på topp.

– De mår ju inte bra alla spelare, de gör de inte, säger tränaren Ulf Samuelsson till C More.

SHL-jumbon Leksand har det blytungt.

Dalalaget stod på sju raka förluster inför hemmamötet med Rögle och man har fortfarande inte vunnit under sin nye tränare Ulf Samuelsson.

Och inte blev det bättre under tisdagskvällen.

Redan i den tredje minuten kunde gästerna ta ledningen genom Taylor Matson. Leksand kom igen genom Sebastian Wännström och i inledningen av den andra perioden tog man också ledningen.

Målskytt: Mattias Ritola. Plötsligt hade Leksand vind i seglen, men glädjen skulle bli ytterst kortvarig. Endast tre minuter senare inleddes nämligen Ted Brithéns uppvisning då han kvitterade till 2-2.

Leksand förlorade åttonde raka

Rögle hade ett kraftigt övertag i den tredje perioden och lät knappt Leksand komma till avslut mot Roman Will i målet. Dessutom fortsatte Ted Brithén att leverera.

Till slut vann man med klara 5-2 efter att Brithén fastställt slutresultatet i tom bur.

– Det är hans enklaste i kväll, men det är hans tredje. Det är ett hattrick, säger kommentatorn Mats Lilja i C Mores sändning.

Leksand är därmed uppe i åtta raka förluster, fyra raka under nye tränaren Ulf Samuelsson.

– Ärligt talat är jag inte riktigt säker, men det känns som att luften gick ur oss redan vid 2-3-målet. Vid 2-4 tog energin helt slut. Grabbarna har haft det tufft länge, vi försöker ta det här så milt vi kan och gå vidare, säger Samuelsson till C More.

På frågan om hur spelarnas självförtroende ser ut just nu, och om de känner press, svarar Samuelsson så här:

– De mår ju inte bra allihopa, det gör de inte. Det hade varit fint med en vinst. Trots allt var det några av våra offensiva spelare som satte sig i lägen och fick göra poäng, jag hoppas vi kan bygga vidare på det, säger han och avslutar:

– Vad jag vet finns det ingen hemlig formel. Man måste vinna och spela bra. Vi försöker vara positiva. Vi hade några individuella misstag vid målen som vi ska korrigera, men man får vara mild just nu.