Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅNFoto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
 Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅNFoto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
 Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Utklassade - och den nionde raka förlusten

Publicerad
Uppdaterad

Örebros kris blir allt djupare. Inför matchen mot Luleå hade laget åtta raka förluster.

Mot Luleå kom också den nionde. Efter sex minuter hade man släppt in tre mål.

Och matchen slutade 5-0 till norrbottningarna.

– Många av spelarna i Örebro är stela av skräck, säger Niklas Wikegård i C More.

Örebro har åtta raka förluster i SHL och förlorade senast mot Karlskrona efter en målrik match där man bland annat ledde. 

Laget behöver vinna illa kvickt. Men hemma mot Luleå fick laget en mardrömsstart. Efter endast sex minuter hade Luleå tagit ledningen med 3-0.

Tvingades till målvaktsbyte

Emil Larsson gav Luleå ledningen innan Isac Lundeström ökade på till 2-0. Lagkamraten Johan Forsberg ville inte vara sämre då han förvaltade ett läge till 3-0.

Dessutom tvingades Örebro till ett målvaktsbyte efter mardrömsstarten.

C Mores expert och SportExpressens krönikör, Sanny Lindström, skrev inför matchen om den stora pressen som Örebros tränare, Niklas Sundblad, har på sina axlar. Vid en eventuell förlust kan han tvingas bort från sin position.

"Med en blytung förlust senast mot Karlskrona har Örebro och Niklas Sundblad kommit till ett läge det där handlar om vinna eller en påtvingad skilsmässa", skrev Sanny Lindström inför matchen.

3-0 till Luleå stod sig under hela första perioden och därmed var läget inför resterande delen av matchen optimalt för gästerna.

Wikegård kritisk till Örebro

I paus var rösterna kritiska från C More-experterna. Petter Rönnqvist gick hårt mot laget.

– Det är så rörigt. Det här ska inte falla på Eero Kilpeläinens bord, det här är ett lag som är i totalt fritt fall, säger han.

– Jag trodde faktiskt att Örebro skulle utmana om att nå slutspel, i stället har man åtta raka förluster.

Niklas Wikegård var också kritisk och lyfte frågan om inte ett tränarbyte är befogat.

– Allt fokus hamnar ju på Niklas Sundblad. Man har värvat tre nya spelare, det märks inte alls att det kommer in ny energi. Det här är maximalt utsatt position.

– Det känns som att många av spelarna i Örebro är antingen stela av skräck eller har gett upp. Då behöver man nytt ledarskap, men vad finns det för ledarskap att hämta? Per Mårts eller Roger Melin? Det är tråkigt för jag gillar Niklas Sundblad och vad han står för.

Luleås målfest fortsatte

Luleås målshow fortsatte. Patrick Cehlin pangade in 4-0 efter 03.03 i andra perioden och det lossnade även för Robin Kovac i den andra perioden som noterades för ett mål.

Kovac tryckte in 5-0 efter att ett läge uppstått då Örebros back Bartley missbedömt en situation i egen zon.

Det blev också slutresultatet. Luleå vann med 5-0 och Örebros kris fortsätter att bli allt djupare. Örebro-fansen buade dessutom ut laget efter slutsignal.

Sundblad kritisk till insatsen

Örebros tränare, Niklas Sundblad:

– Det var en riktig mardrömstart. Vi repade oss aldrig efter det. Vi får jaga och sedan gör vi grova försvarsmisstag. Vi kapitulerade direkt. Vi får jobba vidare med försvaret och hitta rätt väg att åka. Det gäller att inte få den här desperationen, säger han till C More.

– Det är självklart inget roligt, men nu visar vi vad vi är gjorda av. Det är motgångarna man blir starkare av, och alla måste kavla upp ärmarna. Vi måste hålla modet uppe och jobba vidare. Jag är inte oroad, jag ser bara att vi måste förbättra det, säger Sundblad.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag