Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Utklassade - och den nionde raka förlusten

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Örebros kris blir allt djupare. Inför matchen mot Luleå hade laget åtta raka förluster.

Mot Luleå kom också den nionde. Efter sex minuter hade man släppt in tre mål.

Och matchen slutade 5-0 till norrbottningarna.

– Många av spelarna i Örebro är stela av skräck, säger Niklas Wikegård i C More.

Örebro har åtta raka förluster i SHL och förlorade senast mot Karlskrona efter en målrik match där man bland annat ledde. 

Laget behöver vinna illa kvickt. Men hemma mot Luleå fick laget en mardrömsstart. Efter endast sex minuter hade Luleå tagit ledningen med 3-0.

Tvingades till målvaktsbyte

Emil Larsson gav Luleå ledningen innan Isac Lundeström ökade på till 2-0. Lagkamraten Johan Forsberg ville inte vara sämre då han förvaltade ett läge till 3-0.

Dessutom tvingades Örebro till ett målvaktsbyte efter mardrömsstarten.

C Mores expert och SportExpressens krönikör, Sanny Lindström, skrev inför matchen om den stora pressen som Örebros tränare, Niklas Sundblad, har på sina axlar. Vid en eventuell förlust kan han tvingas bort från sin position.

"Med en blytung förlust senast mot Karlskrona har Örebro och Niklas Sundblad kommit till ett läge det där handlar om vinna eller en påtvingad skilsmässa", skrev Sanny Lindström inför matchen.

3-0 till Luleå stod sig under hela första perioden och därmed var läget inför resterande delen av matchen optimalt för gästerna.

Wikegård kritisk till Örebro

I paus var rösterna kritiska från C More-experterna. Petter Rönnqvist gick hårt mot laget.

– Det är så rörigt. Det här ska inte falla på Eero Kilpeläinens bord, det här är ett lag som är i totalt fritt fall, säger han.

– Jag trodde faktiskt att Örebro skulle utmana om att nå slutspel, i stället har man åtta raka förluster.

Niklas Wikegård var också kritisk och lyfte frågan om inte ett tränarbyte är befogat.

– Allt fokus hamnar ju på Niklas Sundblad. Man har värvat tre nya spelare, det märks inte alls att det kommer in ny energi. Det här är maximalt utsatt position.

– Det känns som att många av spelarna i Örebro är antingen stela av skräck eller har gett upp. Då behöver man nytt ledarskap, men vad finns det för ledarskap att hämta? Per Mårts eller Roger Melin? Det är tråkigt för jag gillar Niklas Sundblad och vad han står för.

Luleås målfest fortsatte

Luleås målshow fortsatte. Patrick Cehlin pangade in 4-0 efter 03.03 i andra perioden och det lossnade även för Robin Kovac i den andra perioden som noterades för ett mål.

Kovac tryckte in 5-0 efter att ett läge uppstått då Örebros back Bartley missbedömt en situation i egen zon.

Det blev också slutresultatet. Luleå vann med 5-0 och Örebros kris fortsätter att bli allt djupare. Örebro-fansen buade dessutom ut laget efter slutsignal.

Sundblad kritisk till insatsen

Örebros tränare, Niklas Sundblad:

– Det var en riktig mardrömstart. Vi repade oss aldrig efter det. Vi får jaga och sedan gör vi grova försvarsmisstag. Vi kapitulerade direkt. Vi får jobba vidare med försvaret och hitta rätt väg att åka. Det gäller att inte få den här desperationen, säger han till C More.

– Det är självklart inget roligt, men nu visar vi vad vi är gjorda av. Det är motgångarna man blir starkare av, och alla måste kavla upp ärmarna. Vi måste hålla modet uppe och jobba vidare. Jag är inte oroad, jag ser bara att vi måste förbättra det, säger Sundblad.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!