Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är mitt fel – det är bara att leva med”

Foto: C More
Foto: C More

SKELLEFTEÅ/STOCKHOLM. Skellefteå tvingades byta målvakt i derbyt mot Luleå. 

Laget föll sedan med 2-3 – efter dramatisk sista period. 

– Det är mitt fel och det är bara att leva med det, säger backen Philip Broberg om Luleås avgörande mål.

Luleå tog hem den första perioden i tisdagskvällens derby mot Skellefteå, efter ett powerplay-mål av Petter Emanuelsson. 

Luleå fortsatte att dominera spelet i den andra perioden, och efter elva minuter drabbades hemmalaget av ett ovälkommet avbräck när målvakten Gustaf Lindvall tvingades avbryta matchen. 

I C More rapporterades att Lindvall fått pucken i huvudet, och att domaren uppmanat Skellefteå-båset att titta till honom.

Lindvall tvingades bryta

Tredjemålvakten Oskar Östlund tog Lindvalls plats mellan kassarna – och fick en mardrömsinledning på inhoppet. Efter bara någon minut hade han släppt in ett skott från Petter Emanuelsson. 

Skellefteås stjärnmålvakt Mantas Armalis opererade höften i våras och har missat inledningen på säsongen. Armalis har uppgetts vara redo för comeback i slutet av veckan – som tidigast. 

I slutet av den andra perioden satte Tom Pyatt dit en reducering för Skellefteå i powerplay. 

Dramatisk tredjeperiod

Pyatt assisterade även Joakim Lindströms styrning till 2-2 i den sista perioden. Det var tydligt att kvitteringsmålet gav Skellefteå energi inför hemmapubliken, och kort senare hade Lindström nätat igen. 

Målet blev dock bortdömt för sparkrörelse. 

I stället kunde Luleå ta tillbaka ledningen. Robin Kovacs fick fri gata mot Oskar Östlund, och lyckades till slut lägga pucken i mål mellan benen på Skellefteå-målvakten. 

Matchen slutade 3-2 till Luleå. Laget passerar därmed Skellefteå i tabellen, och ligger nu på en tredjeplats. Skellefteå ligger fyra. 

– Det är jättesegt att vi torskar det här derbyt och inte får med oss ett enda poäng, säger Broberg.

Ditt första derby med Skellefteå, hur var det?

– Det var jävligt bra tryck och rolig match att spela.

Du är på isen när de gör 2-3, vad säger du om det målet?

– Jag tar upp pucken och tappar den, och det är därför det blir mål. Det är mitt ansvar att få ned pucken och jag lyckades inte med det den här gången. Men jag överlever, jag ska träna bra och komma tillbaka, säger han och fortsätter:

– Jag kanske ska vara lite mer noggrann när det står 2-2, men det är mitt fel och det är bara att leva med det och gå vidare. 

Beskedet om Gustaf Lindvall

Efter matchen meddelar Skellefteås lagläkare Erkki Venäläinen att Gustaf Lindvall drabbats av en underkroppsskada. 

– Han kommer använda kryckor de närmsta dagarna för avlastning, så tar vi det där efter. 

Det har ingenting med pucken han fick i huvudet att göra?

– Det är det inte, en nedre kroppsskada. 

Hur länge tror du han blir borta?

– Som läkaren tror man inte utan bygger det på fakta, vi får ta det dag för dag. 

Men räknar ni bort honom från lördagens match mot Frölunda?

– Ja, det måste vi dessvärre göra.

Det betyder att Skellefteå mest troligt kommer att starta det tuffa bortamötet med Frölunda med Oskar Östlund som förstamålvakt. 

 – Jag ska ge allt då, och som sagt så är man alltid beredd. Jag ska inte skylla på att man har stått mycket på sidan eller så, man är ju alltid med. Sen är det lite skillnad att få tagga till och ladda lite längre men vi får se vad som händer på lördag, säger Östlund.

Fina stödet från rivalen: ”Han var bra”

När Gustaf Lindvall skadade sig kom Luleås stjärna Niklas Olausson att snabbt vara framme för att titta till rivalens målvakt.

Fina scener i ett annars så känsloladdat möte.

Jag såg du åkte fram till Lindvall där när han låg ned, vad sa du?

– Jag bara undrade hur det var med honom, jag såg ju att han hade ont. Man vill ju inte att någon ska bli skadad där ute. Jag trodde det först var huvudet men det var ju tydligen inte det.

Det är mycket hårda känslor där ute, men du ville ändå visa stöd för honom?

– Huvudskador och dylikt har vi redan för mycket av i den här ligan, men jag hoppas Lindvall kommer tillbaka för han var ju bra innan det hände.