Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mardrömsbeskedet – målvakterna skadade

Felix Sandström är skadad och missar matcher för Brynäs
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Stefan Bengtzén meddelar att Brynäs jagar nyförvärv
Foto: MATTIAS EK / EXP

Nya mardrömsbesked för SHL:s stora krisklubb - i dag meddelar Brynäs IF att båda lagets målvakter är skadade.

Nu inleder klubben en jakt på ersättare inom stolparna.

– Vi arbetar för fullt med hitta en lösning i målvaktsfrågan inför matchen i morgon lördag, och de kommande bortamatcherna, säger sportchef Stefan Bengtzén i ett pressmeddelande.

Inledningen på SHL har varit tuff för Brynäs IF som i fjol spelade ett starkt hemmaspel och gick hela vägen till SM-final, men som i år bara tagit tre poäng på hemmaplan på sju hemmamatcher. I går kom den sjätte hemmaförlusten mot Färjestad BK.

Och den blev kostsam.

Redan efter en period tvingades Felix Sandström utgå med skada, och när David Rautio redan saknades då även han är skadad så kom unga Samuel Ersson att få begå sin SHL-debut. En debut som blev tuff då han redan på sitt första skott släppte in ett mål.

Nu kan Ersson få fortsatt förtroende mellan stolparna, då Brynäs IF i dag meddelar att även Felix Sandström skrivits upp på skadelistan.

-Ja det är naturligtvis olyckligt, vi lider med Felix och hoppas att han snabbt ska bli bättre och redo för spel igen säger Stefan Bengtzén.

-Vi arbetar för fullt med hitta en lösning i målvaktsfrågan inför matchen i morgon lördag, och de kommande bortamatcherna. Men jag vill verkligen lyfta Samuel Erssons debut i går. Han fick en tuff uppgift att på kort varsel komma in i spel och klarade detta på ett mycket bra sätt.

Stjärnforwardens kontrakt förlängs ej

Samtidigt står det också klart att Mikael Johansson inte får förlängt kontrakt med Brynäs IF - forwarden som kom in i laget på ett korttidskontrakt när Jesper Boqvist skadades kort inpå säsongsstarten. 

-Sökandet på en forward fortsätter, vi har lyckligtvis fått tillbaka Daniel Paille i spel som kommer att ersätta Johansson inför lördagens match berättar Bengtzén.