Felix Sandström är skadad och missar matcher för Brynäs Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNFelix Sandström är skadad och missar matcher för Brynäs Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Felix Sandström är skadad och missar matcher för Brynäs Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Stefan Bengtzén meddelar att Brynäs jagar nyförvärv Foto: MATTIAS EK / EXPStefan Bengtzén meddelar att Brynäs jagar nyförvärv Foto: MATTIAS EK / EXP
Stefan Bengtzén meddelar att Brynäs jagar nyförvärv Foto: MATTIAS EK / EXP

Mardrömsbeskedet – målvakterna skadade

Publicerad

Nya mardrömsbesked för SHL:s stora krisklubb - i dag meddelar Brynäs IF att båda lagets målvakter är skadade.

Nu inleder klubben en jakt på ersättare inom stolparna.

– Vi arbetar för fullt med hitta en lösning i målvaktsfrågan inför matchen i morgon lördag, och de kommande bortamatcherna, säger sportchef Stefan Bengtzén i ett pressmeddelande.

Inledningen på SHL har varit tuff för Brynäs IF som i fjol spelade ett starkt hemmaspel och gick hela vägen till SM-final, men som i år bara tagit tre poäng på hemmaplan på sju hemmamatcher. I går kom den sjätte hemmaförlusten mot Färjestad BK.

Och den blev kostsam.

Redan efter en period tvingades Felix Sandström utgå med skada, och när David Rautio redan saknades då även han är skadad så kom unga Samuel Ersson att få begå sin SHL-debut. En debut som blev tuff då han redan på sitt första skott släppte in ett mål.

Nu kan Ersson få fortsatt förtroende mellan stolparna, då Brynäs IF i dag meddelar att även Felix Sandström skrivits upp på skadelistan.

-Ja det är naturligtvis olyckligt, vi lider med Felix och hoppas att han snabbt ska bli bättre och redo för spel igen säger Stefan Bengtzén.

-Vi arbetar för fullt med hitta en lösning i målvaktsfrågan inför matchen i morgon lördag, och de kommande bortamatcherna. Men jag vill verkligen lyfta Samuel Erssons debut i går. Han fick en tuff uppgift att på kort varsel komma in i spel och klarade detta på ett mycket bra sätt.

Stjärnforwardens kontrakt förlängs ej

Samtidigt står det också klart att Mikael Johansson inte får förlängt kontrakt med Brynäs IF - forwarden som kom in i laget på ett korttidskontrakt när Jesper Boqvist skadades kort inpå säsongsstarten. 

-Sökandet på en forward fortsätter, vi har lyckligtvis fått tillbaka Daniel Paille i spel som kommer att ersätta Johansson inför lördagens match berättar Bengtzén.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag