Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mardrömsbeskedet inför SHL-premiären

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Här är mardrömsbeskedet för Djurgården inför SHL-premiären. 

Jacob Josefson kommer bli borta en längre tid. 

– Först och främst handlar det nu för Jacob om att återfå en vardag utan några som helst symtom, säger Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson.

Sedan hemkomsten från NHL har Josefson missat totalt 66 matcher på tre säsonger – och framför allt fjolårssäsongen blev spolierad på grund av en hjärnskakning Josefon ådrog sig mot Rögle i januari i år. 

Under sommaren blev dock Josefson återställd och såg fram emot en hel säsong med DIF, men mot Linköping på försäsongen var olyckan framme. Efter en duell klev Josefson av isen och spelade inte mer under försäsongstävlingen Skoda Trophy.

Jacob Josefson borta en längre tid

Nu står det klart att det väntar en längre tids rehabilitering för Josefson. 

– ”Josef” har återfått symtom från fjolårets skada. Med tanke på fjolårets långa konvalescens räknar inte vi med Jacob i spel för en längre tid framöver. Först och främst handlar det nu för Jacob om att återfå en vardag utan några som helst symtom, där rehabiliteringen står i fokus, säger Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson till klubbens hemsida

Det var till säsongen 2018/19 som Josefson återvände till Sverige efter drygt åtta år i Nordamerika. Under sin första säsong stod han för 35 poäng på 40 matcher, men har haft det tyngre – inte minst på skadefronten – de senaste två åren. 

Att han nu inte kan spela innebär att DIF intensifierar sin jakt på en ny forward.

– Som vi tidigare kommunicerat letar vi ytterligare förstärkning till vår forwardssida. Med tanke på att Jacob och Manuel (Ågren) ej kommer att vara tillgängliga för spel under en lång tid framöver, samt att vi inte ännu vet hur det blir med William Eklund och Alexander Holtz, kommer vi att intensifiera letande efter ytterligare spelare till lagbygget, säger Joakim Eriksson.