Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stängde in sig efter krossen mot Rögle

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

LEKSAND/STOCKHOLM. Katastrofperiod för Leksand.

LIF rasade ihop totalt och släppte in fyra mål i andra perioden hemma mot Rögle och föll totalt med 5-1.

Efter matchen stängde laget in sig för ett möte i en halvtimme.

– Det finns saker vi måste ta tag i för att vända det här, säger Martin Karlsson. 

Leksand har fått en allt annat än rolig inledning på SHL. Man föll med 3-4 mot Malmö i premiären. Och den andra perioden i kvällens match mot Rögle vill nog laget från Dalarna helst bara glömma. 

Efter en mållös förstaperiod fick gästerna från Ängelholm utdelning fyra gånger om i den andra. Bland annat gjorde nyförvärvet Ryan Mckiernan sitt första mål i SHL.

– När man gör rätt saker får man utdelning. Första gången träffade jag ribban. Nu gick den in, säger han.

Jon Knuts sågar Leksand

Leksands insats i mittenperioden fick LIF-profilen Jon Knuts, som spenderat nästan hela sin karriär i Leksand, att såga sitt eget lag ordentligt i intervjun med C More.  

– Det är en jävla pissperiod. Vi är som småungar där ute. Jag är så jävla besviken, säger han.

– Vi får inte stopp i spelet. Det blir långa anfall. Vi blir små och passiva. Då ser det ut så här, fortsätter han. 

I den avslutande perioden gjorde Leksand ett mål. Det gjorde Rögle också, och matchen slutade således 5-1 till gästerna från Skåne. Förlusten var Leksands andra på två matcher i säsongsupptakten och efter slutsignalen stängde laget in sig för ett möte under en halvtimme. 

– Det är inte tillräckligt bra. Vi åker runt och tittar på dem och får inte stopp på dem någonstans i andra perioden. De får göra som de vill där ute, säger Martin Karlsson. 

Vad sa ni under mötet?

– Självklart finns det saker att diskutera i spelet och vad vi gör där ute. Det finns saker vi måste ta tag i för att vända det här. Det är ny match redan på lördag och då gäller det att visa upp något annat, säger Martin Karlsson. 

Finns det någonting positivt du tar med dig från matchen?

– Nej, men det är ny träning i morgon och ny match på lördag.

Leksand i möte efter förlusten mot Rögle

Han får medhåll av Patrik Norén som även han vill blicka framåt mot nästa match. Han berättar att spelarna pratade igenom vad som hänt och vad som kan bli bättre under halvtimmen efter matchen. 

– Man kan stå och spy hur mycket galla som helst över en sådan här insats och dra en massa klyschor, men någonstans får vi bara försöka glömma det här. Som det ser ut i andra perioden, vi släpper fyra snabba och där är matchen död. Det är inte så mycket att älta, det är bara att fokusera på nästa match, säger han. 

Vad tar man för lärdom av en sådan här match?

– Lärdomen är att det är en lång säsong. Det har gått två matcher, vi har förlorat två. Jag har varit med om att både vinna och förlora i inledningen på säsonger och i slutändan kan det bli helt annorlunda. Samtidigt ska man inte ta för lätt på det, vi måste försöka få ett stopp på det redan nu och se till att vinna nästa match. Man får inte hamna för långt efter från start.