Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ilskan: ”Skäms fan över att stå i båset”

Axel Brage. Foto: C More
Brage fick sätta sig på bänken. Foto: C More
Mattias Karlsson. Foto: C More
Roger Melin.Foto: C More
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
1 / 7

Leksand fick en mardrömsstart mot HV 71 – och redan efter fem minuter fick Axel Brage lämna målet. 

– Det finns inga ord. Det här är bland det sämsta jag sett. Jag skäms fan över att stå i båset, säger Leksands tränare Roger Melin i C More.

HV 71 vann matchen med 4–0.  

HV 71 jagade sin tredje raka seger och fick en bra start borta mot Leksand. Redan efter två minuter pangade Martin Thörnberg ledningsmålet och bara några minuter därefter gjorde Johannes Kinnvall 0–2 för Jönköpingslaget. 

Således en tung start för hemmalaget Leksand som agerade direkt. Målvakten Axel Brage, som släppte två av fyra skott bakom sig, byttes ut och Janne Juvonen ersatte honom. 

HV 71 utökade

– Vi är inte alls bra idag, första perioden är det sämsta vi har gjort på hela säsongen, försäsongen inkluderad. Det är väldigt, väldigt dåligt på alla plan. Det ser inte ut som vi vill vara där, säger Axel Brage. 

Du blev förbannad när du blev utbytt, är det för få som blir förbannade?

– Det vet jag inte, det gäller att ha en bra nivå på det också. Klart som fan att man ska bli förbannad. Men det blir skillnad på att tjura ihop eller ta tag i det.

Janne Juvonen kunde inte heller hålla tätt. Efter drygt tio minuter spelade utökade Joakim Andersson ledningen, då HV spelade med en man mindre. 

0–3 var ställningen efter den första perioden och hemmapubliken buade sitt lag när de lämnade isen. 

– Vi kan inte göra det så mycket sämre. De vinner alla närkamper och det är inställningen som är den stora skillnaden. Det är vår sämsta period den här säsongen, säger Leksands Mattias Karlsson till C More.  

Roger Melins ilska: ”Pinsamt”

– Det är inte någon som är på tå. HV är bra, men vi måste arbeta för varandra. Det gäller att ta nya tag i tredje, fortsätter Karlsson.  

Roger Melin var precis som Karlsson kritisk mot sitt lag. 

– Det finns inga ord. Det här är bland det sämsta jag sett. Jag skäms fan över att stå i båset. Det är riktigt dåligt inför en fullsatt hall att bete oss som vi gjorde. Det är pinsamt. Det är ingen som vill vara där. Ingen som vill ta en närkamp – eller åka skridskor. Nej, det är riktigt jävla dåligt och jag vill be om ursäkt till alla som har sitt hjärta i Leksand, säger tränaren i C More. 

Efter en mållös mittenperiod fasställde sedan Alexander Bergström slutresultatet 0–4 och HV 71 fortsätter därmed att vinna. 

Jonas Gunnarsson stod därmed för sin andra raka nolla.

– Matchen började ganska lugnt för min del. Sedan var det kul att få lite att göra. Men vi litar verkligen på varandra i försvarsspelet. Det känns bra, säger målvakten. 

Mattias Karlsson fortsatta att såga sitt lags prestation efter matchen. 

– Det finns dåliga perioder och så finns det vad vi gjorde i första perioden idag. Det var en fullständig kollaps. Andra och tredje perioden inte heller bra. Det är något bättre, men fortfarande två bleka perioder från våran sida. Totalt sett en riktigt usel match, säger Leksandsspelaren. 

Hur ser du på att ni blev utbuade av publiken?

– Det är över 7000 som har betalat dyra pengar för att komma hit och se oss spela, och när vi inte spelar bra ska vi ha skit likaväl som vi blir applåderade och hyllade när vi spelar bra. Det gäller att kunna stå här och stå till svars även när det går dåligt. Det var välförtjänt, kan jag tycka.