Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Marcus Sörensen slipper avstängning

Foto: Peter Skaugvold

Marcus Sörensen undviker avstängning.

Efter att referensgruppen granskat situationen då Djurgårdaren sänkte Johan Harju så har de bestämt sig att inte göra en anmälan till disciplinnämnden.

– Luleå kommer att respektera beslutet och vi kommer själva inte göra någon anmälan, säger sportchefen Lars "Osten" Bergström till SportExpressen.

Lördagens inledande play-in-match mellan Luleå och Djurgården var en tajt och tillknäppt tillställning som norrbottningarna vann med 1-0.

Men eftersnacket handlade väldigt lite om resultatet. I stället var det en situation i mitten av den första perioden som diskuterades.

Utanför spelet satte Marcus Sörensen in en tackling på Johan Harju och domarna missade situationen helt och hållet.

Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström ville se att Sörensen blev avstängd för tilltaget.

C More.

– Pucken är ju 20 meter därifrån och det är en riktad armbåge från blindside i huvudet som däckar vår spelare. Vi ser ingen skillnad på den situationen och (Chris) Abbotts situation. Det finns ju de som har till uppgift att sköta det där. Hoppas de sköter den, sa han till SportExpressen i går.

"Skulle varit en utvisning"

Den ansvariga i situationsrummet fångade dock upp tacklingen och skickade den till referensgruppen för bedömning.

De har tagit beslutet att inte anmäla Sörensen till disciplinnämnden.

"Tacklingen genererar ingen skada och bedömningen är att det ej går att säkerställa att tacklingen tar direkt mot huvudet. Däremot skulle det varit en utvisning under matchen för interference.", skriver de på SHL.se.

Luleå kan driva ärendet vidare, men Bergström säger att de inte tänker anmäla Sörensen.

– Luleå kommer respektera beslutet och vi kommer själva inte göra någon anmälan. Vi tänker lura (Niklas) Wikegård på en tusenlapp. Han var lättlurad som tränare och det kommer han att vara i de här sammanhangen också.

"Ser fram emot hans tusenlapp"

I ett uppmärksammat klipp i C More så säger Wikegård att "Osten" kommer att "gå över lik" och slog vad 1000 kronor om att han skulle anmäla någon under slutspelet.

Det här med Wikegård, är det en passning till att han sa att "du skulle gå över lik" i C More?

– Han trodde att vi skulle anmäla, men vi ska respektera beslutet och se fram emot hans tusenlapp som ska gå till att betala Chris böter.

– Men sen får vi nog anledning att både utvärdera och följa upp hur det här systemet fungerar

Du är inte nöjd med det?

– Jag nöjer mig med den kommentaren.

Wikegårds svar

Niklas Wikegård tänker dock inte skänka några pengar till Luleå - i alla fall inte än.

"Slutspelet är inte över än. Han får förmodligen fler chanser", skriver han i ett sms.