Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Marco Kasper känslosam i avskedet från Rögle

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

ÄNGELHOLM. Marco Kasper ska slå sig in i Detroit nästa säsong.

Efter Rögles uttåg var talangen känslosam över det faktum att han gjort sista matchen i klubben.

– Jag blev verkligen emotionell i omklädningsrummet när vi gick runt och kramades, säger han.

18-åriga Marco Kasper är österrikaren som blivit svensk i Ängelholm. I tre säsonger har han tillhört Rögle och etablerat sig som en SHL-spelare.

I somras draftades han av Detroit Red Wings, som nummer åtta totalt, och har varit utlånad till Rögle den här säsongen. Nu kan han ha gjort sitt i Sverige.

– Jag har kontrakt med Detroit och det blir väl så att jag försöker där borta i Nordamerika. Det är planen, i alla fall, säger han.

Känslosam efter matchen

Det innebär att kvartsfinalen mot Skellefteå kan ha varit hans sista match i Rögle och när han kom ut efter matchen var det mer darr på rösten och tårar i ögonen.

– Jag blev verkligen emotionell i omklädningsrummet när vi gick runt, kramades och sa tack för en bra säsong, säger han och fortsätter:

– Jag vill tacka alla mina lagkamrater, Chris (Abbott), Cam (Abbott) och hela föreningen för att jag fick chansen och fick vara en del av den här resan. Det var otroligt kul att komma hit och det är en stor del av min hockeykarriär som jag tillbringat här.

Hyllar supportrarna

Trots att det blev en förlust i sista matchen hyllades laget stort av publiken när slutsignalen ljöd.

– Det gör också att man blir jätteledsen över att det kan vara sista matchen här i Rögle. Det är de bästa fansen i Sverige.

Vad säger du om din säsong i år?

– Just nu är jag jätteledsen över att säsongen är slut, men jag är ändå jätteglad att jag fick spela en bra säsong här i Rögle. Jag tycker ändå att jag har kunnat utvecklas över hela säsongen.

Siktar på att ta studenten

Parallellt med hockeykarriären har Kasper gått på gymnasium i Ängelholm och förhoppningen är att vara kvar i Sverige fram till sommaren för att kunna ta studenten.

– Det kommer ett VM också, men jag ska försöka göra så mycket skolarbete som möjligt så jag kan ta studenten, säger Kasper innan han går in i gymmet för att stänga säsongen.