Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Man visste ju att man skulle må dåligt efter”

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Han var en av SHL:s bästa målvakter förra säsongen. Nu laddar Adam Reideborn om för nästa säsong med Djurgårdens tuffa sommarträning.

- Man visste att man skulle må dåligt efter passen, säger han till Djurgårdens hemsida. 

Adam Reideborn kom tillbaka till Djurgården från Modo för två säsonger sedan. Då var han inte lika stark som han blivit i dag och hade det tufft med sommarträningen. Det berättar han för Djurgårdens hemsida:

– Verkligen. För två somrar sedan var det hemskt att komma hit, man var låg på energi hela tiden. Och man visste att man skulle må dåligt efter passen.

 

MISSA INGET: Få senaste nytt om ditt favoritlag i SHL – direkt i Messenger. 

 

Men sommarträningen har gjort sitt och förra säsongen var en lyckad sådan för 26-åringen. Reideborns målvaktsspel slutade med att han blev SHL:s bästa målvakt under grundserien. 

– Jag känner själv att det är en jätteskillnad. Nu känner jag att jag startar på en ganska hög nivå redan nu. Jag har ökat i vikter och orkar på längre. Samma upplägg egentligen men jag startar på en bättre grund.

Adam Reideborn: ”Har en del att leva upp till”

Eftersom att Joacim Ericsson har lämnat för Brynäs innebär det att Reideborn får en ny måIvaktskollega. Det blir nyförvärvet från Pantern, Robin Jensen, som har en bakgrund i Djurgårdens juniorlag.

Nu är sommarträningen inte alls lika jobbig som den var för två säsonger sedan. Reideborn känner sig starkare och redo för att bygga vidare till nästa säsong. Men med den detaljen att förra säsongens succé sätter en viss press på honom. 

– Ja, jag har en del att leva upp till nästa säsong. Spelar jag lika bra som förra säsongen så har laget en bra chans att vinna matcher, så jag har lätt för att motivera mig, säger han till Djurgårdens hemsida. 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!