Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Man måste vara ärlig – det är klasskillnad”

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Kräftgången fortsätter för Linköping. 

Laget föll under tisdagskvällen mot Skellefteå med 2-5. 

– Måste var ärlig ibland, det är klasskillnad i dag, säger LHC-tränaren Daniel Eriksson till C more.

Linköping måste börja ta poäng för att undvika ett negativt kval. Men laget fick en tung start mot Skellefteå. Efter drygt fyra minuter gjorde Jonatan Berggren 1–0 i öppet mål och bara minuter senare utökade Skellefteå ledningen genom ett rappt avslut av Oscar Möller. 

I början av den andra perioden utvisades Skellefteås stjärnförvärv Pär Lindholm för hooking. Hemmalaget tog vara på chansen och reducerade genom Jaako Rissanen. Linköping kände därefter vittring, men i mitten av perioden gjorde Jonathan Johnsson 3-1. 

Skellefteå dominerade

Ett tungt mål för hemmalaget – som dock kom tillbaka. Efter en ribbträff tidigare under matchen tog Daniel Ljungman revansch och stod för den viktiga reduceringen innan periodpausen. 

– Jag känner att jag hade lite yta på kanten, då fick jag pucken och då var det bara sätta dit den, säger Ljungman till C More. 

Men i den tredje perioden visade Skellefteå att de är det bättre laget – och vann till slut med klara 5–2 efter stor dominans. 

– Måste var ärlig ibland, det är klasskillnad i dag. Skellefteå spelar på sin nivå, vi underpresterar och gör det till klasskillnad, säger tränaren LHC-tränaren Daniel Eriksson till C More.