Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅNFoto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
 Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅNFoto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
 Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Slog LHC – för andra gången på 24 timmar

Publicerad

Örebro HK och Linköping HC ställdes i kväll mot varandra för andra gången på mindre än 24 timmar - och för Örebro har det varit en drömhelg.

Fem av sex möjliga poäng efter 2-1 på hemmaplan i kväll.

Stora hjältar blev tvillingarna Spink som avgjorde i förlängningen.

Efteråt var målskytten Tyler lyrisk över flytten till Sverige:

– Det har varit en otrolig upplevelse, vi kom över och visste ingenting men är väldigt glada över att vara här. Det är helt fantastiskt. 

Linköping förlorade i går mot Örebro HK med 4-1 på hemmaplan med Jonas "Monstret" Gustavsson i kassen och valde att i jakten på revansch i stället satsa på Jacob Johansson när lagen skulle komma att mötas igen. 

Det målvaktsbytet hjälpte föga, och Örebro kunde fullborda en perfekt back-to-back helg med fem av sex möjliga poäng inspelade när Tyler Spink avgjode i förlängningen framspelad av tvillingbrorsan Tyson efter slarv av Linköping i egen zon.

– Det var en bra vinst. Linköping kom ut starkt men vi klarade av det och tog med oss två poäng och är väldigt glada över det, säger Tyler i C More och fortsätter:

– Grabbarna kommer vara glada över det här. Det har varit en otrolig upplevelse, vi kom över och visste ingenting men är väldigt glada över att vara här det är helt fantastiskt. 

Linköpings fiaskostart - en trepoängare

För Linköping fortsätter uppförsbacken. Efter åtta omgångar har laget hittills bara en enda trepoängare och nio inspelade poäng.

– Jag tycker vi spelar jättebra i dag men vi måste omsätta det i mål. Vi är väldigt ineffektiva och är stela när vi får lägena, säger tränare Dan Tangnes i C more och fortsätter med att prata om hur Linköping ska vända på den dystra trenden:

– Vi måste börja vinna hockeymatcher. Det är det bästa sättet för att få tillbaka självförtroendet.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag