Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Slog LHC – för andra gången på 24 timmar

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Örebro HK och Linköping HC ställdes i kväll mot varandra för andra gången på mindre än 24 timmar - och för Örebro har det varit en drömhelg.

Fem av sex möjliga poäng efter 2-1 på hemmaplan i kväll.

Stora hjältar blev tvillingarna Spink som avgjorde i förlängningen.

Efteråt var målskytten Tyler lyrisk över flytten till Sverige:

– Det har varit en otrolig upplevelse, vi kom över och visste ingenting men är väldigt glada över att vara här. Det är helt fantastiskt. 

Linköping förlorade i går mot Örebro HK med 4-1 på hemmaplan med Jonas "Monstret" Gustavsson i kassen och valde att i jakten på revansch i stället satsa på Jacob Johansson när lagen skulle komma att mötas igen. 

Det målvaktsbytet hjälpte föga, och Örebro kunde fullborda en perfekt back-to-back helg med fem av sex möjliga poäng inspelade när Tyler Spink avgjode i förlängningen framspelad av tvillingbrorsan Tyson efter slarv av Linköping i egen zon.

– Det var en bra vinst. Linköping kom ut starkt men vi klarade av det och tog med oss två poäng och är väldigt glada över det, säger Tyler i C More och fortsätter:

– Grabbarna kommer vara glada över det här. Det har varit en otrolig upplevelse, vi kom över och visste ingenting men är väldigt glada över att vara här det är helt fantastiskt. 

Linköpings fiaskostart - en trepoängare

För Linköping fortsätter uppförsbacken. Efter åtta omgångar har laget hittills bara en enda trepoängare och nio inspelade poäng.

– Jag tycker vi spelar jättebra i dag men vi måste omsätta det i mål. Vi är väldigt ineffektiva och är stela när vi får lägena, säger tränare Dan Tangnes i C more och fortsätter med att prata om hur Linköping ska vända på den dystra trenden:

– Vi måste börja vinna hockeymatcher. Det är det bästa sättet för att få tillbaka självförtroendet.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!