Brynäs Jacob Markström och Rögles Jürgen Penker såg till att det blev mållöst i Lindab Arena. Foto: Robin Nordlund
Brynäs Jacob Markström och Rögles Jürgen Penker såg till att det blev mållöst i Lindab Arena. Foto: Robin Nordlund

Målvakterna stal showen i Ängelholm

Publicerad
Uppdaterad
Hemmasvaga Rögle mot målfattiga Brynäs.
Plus två storspelande målvakter.
Då kom säsongens första 0-0-match.
Brynäs är målsnålast i elitserien och Rögle sämst på hemmais. Något som avspeglades i mötet i Lindab Arena. Det var två avvaktande och tveksamma lag som inte förmådde att vaska fram speciellt många heta målchanser. Och när de väl kom stod två bra målvakter i vägen – Rögles Jürgen Penker och Brynäs Jacob Markström.
- Vi skapar chanser för att göra fyra, fem mål. Men det är två fantastiska målvakter som gör att det blir 0–0, säger Rögles tränare Gunnar Persson.
Brynäs stora problem är målskyttet. Bara 32 gjorda mål är sämst av alla och det syntes mot Rögle. Trots bra lägen fanns det ingen riktig udd i avsluten.
- Det är under all kritik, vi måste göra fler mål. Men vi pratar bara offensiva termer inför matcherna och jobbar med det på träningarna. Vi måste in med mer folk framför mål och skymma målvakten så att det uppstår farliga situationer, säger Brynäs tränare Niklas Czarnecki.

"Förtvivlat svårt"

Inte heller i förlängningen förmådde något av lagen att spräcka nollan. Närmast var Brynäs som hade en puck som dansade på mållinjen men 0–0 stod sig matchen ut. Säsongens första mållösa match i elitserien.
Rögle kan ursäktas något med tanke på att de kom till spel utan första backparet Dominik Granak och Daniel Glimmenvall som båda insjuknat under dagen. Två tunga avbräck. Dessutom saknades Mario Kempe och Stefan Erkgärds som även de låg nedbäddade. Laget har bara vunnit två matcher i Lindab Arena i år – sämst hemmafacit av samtliga lag.
- Vi pratade inför matchen om att vi kan och att vi är ett bra lag. Vi går för att vinna matchen men vi har förtvivlat svårt att göra mål. Men jag tror att det kommer att se ut så här. Det är så viktiga poäng på spel att det inte kommer att bli något glimrande spel någonstans, säger Gunnar Persson.
I Brynäs gjorde Jonas Nordqvist comeback efter tio månaders skadefrånvaro. Alltid något att glädjas över för Gävlelagets tillresta supportrar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag