Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Målvakten storspelade: ”Kan slå alla lag i SHL”

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

LEKSAND. Tredje nollan för säsongen och bäst räddningsprocent i hela SHL. Att Skellefteå parkerar på en blygsam sjunde plats kan inte skyllas på Gustaf Lindvalls målvaktsspel.

– Det är alltid kul att hålla nollan, säger han.

Med 29 räddningar var Gustaf Lindvall skillnaden när Skellefteå bortaslog Leksand med 3–0. Själv var han ganska blygsam kring sin egen insats.

– Vi krigade otroligt bra. Efter en jämn första period tycker jag de är bättre i andra och sedan spelar vi stabilt i tredje. Vissa dagar studsar det med och andra dagar emot. Idag var det medstuds, säger Lindvall.

Med drygt fyra minuter kvar av matchen tacklade en offsidestående Oskar Lang Tom Pyatt.

– Jag väntade mig inte att bli tacklad där, kan jag säga. Han var offsidestående och trycker ut sin rumpa mot mig. Det var ingen vacker tackling, säger Pyatt.

Lang kontrar:

– Jag försökte inte tackla honom överhuvudtaget, jag försökte bara komma ur zonen eftersom jag var offside, så det blev en kollision, säger han.

När Pyatt får höra det säger han:

– Det kan ha varit så. Det är sånt som händer i hockey ibland. Jag har fått is på låret och vi vann så jag är glad ändå.

Blev förbannad

Joakim Lindström blev förbannad och tog ett rejält grepp om Lang, som inte gjorde någonting tillbaka och Leksand fick avsluta matchen i power play.

– Jag hade det i huvudet att om jag inte gör någonting tillbaka så får vi spela power play och ett bättre läge, säger Lang.

Det bättre läget försvann när Petter Granberg skickade pucken från egen zon in i tom bur och Gustaf Lindvall hyllar sina lagkamrater.

– När vi leder med 3–0 och de har powerplay, och gubbarna slänger sig och täcker skott… Sådant blir man väldigt glad av som målvakt.

Inför säsongen utmålade Skellefteå sig som en utmanare om SM-guldet. Hittills ser laget ut att ha en bit kvar till absoluta toppen.

– Jag tycker fortfarande att vi är för ojämna från match till match. Vår högstanivå är extremt hög, när vi spelar på topp kan vi slå alla lag. Men det gäller att få till jämnheten också – då kommer vi gå långt, säger Lindvall.

Så länge han fortsätter att vara SHL:s bäste målvakt finns i alla fall möjligheten.