Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Målvakten lånas till SHL – för en match

Viktor Kokman i en match mot Mora.Foto: Josefine Lofenius / BILDBYRÅN

Vita Hästen lånar ut Viktor Kokman till Oskarshamn.

Målvakten ansluter till laget – för en match.

– Oskarshamns sportchef hörde av sig och frågade om vi kunde tänka oss att låna ut Kokman nu när de har mycket skador, säger Vita Hästens tränare Tony Zabel i ett pressmeddelande.

Oskarshamn har det tufft i SHL och har nu halkat ner till fjortonde och sista plats i tabellen. 

I torsdagens match mot Leksand skadades målvakten Tex Williamsson och därför agerar Oskarshamn nu och kallar in en ny målvakt inför lördagseftermiddagens match hemma mot Örebro

”Det är fortfarande inte klart när Tex kan vara tillbaka. Viktor Kokman lånas därför in från Vita Hästen för att täcka upp under matchen i kväll mot Örebro. Han återvänder sedan till Vita Hästen”, skriver Oskarshamn på sin hemsida.

Utöver Viktor Kokman finns Fredrik Pettersson Wentzel i Oskarshamns trupp till matchen mot Örebro.

”Tyckte det lät som en bra idé”

Vita Hästen välkomnade förslaget när Oskarshamns sportchef Daniel Stolt hörde av sig och frågade om de fick låna in Kokman med anledning av lagets skadeproblem.

– Vi tyckte det lät som en bra idé då vi dels ser lånet som ett sätt att bygga relationer men det är även en bra morot för en av våra spelare att få vara med på den nivån, säger Vita Hästens tränare Tony Zabel i ett pressmeddelande på klubbens hemsida.

Vita Hästen ligger på sjätte plats i hockeyallsvenskan med 28 matcher spelade och har spelledigt tills laget möter Karlskoga på hemmaplan på onsdag.