Foto: Robert Granström / Tt Nyhetsbyrån
 Foto: Robert Granström / Tt Nyhetsbyrån

Målskytt i debuten: "Blev panik-inkallad"

Publicerad

SKELLEFTEÅ. Drygt en timme innan nedsläpp satt han hemma och tittade på serier.

Ett telefonsamtal och några timmar senare hade 18-årige Linus Lindström både gjorde SHL-debut och sitt första mål i SHL.

– Det går inte att beskriva, det känns ofattbart, säger Lindström efter succédebuten.

Jimmie Ericsson tvingades kasta in handduken.

Då ringdes den helt SHL-oprövade Linus Lindström in till Skellefteås matchtrupp mot Modo.

– Jag blev panikinkallad på slutet. Klockan var nästan kvart i sex när jag fick veta det. Jag var hemma och kollade på tv, men hoppade på cykeln direkt och hann till uppvärmningen.

– Det var juniortränaren Lasse Marklund som ringde och sa att jag skulle skynda mig hit för att komma och spela. Jag blev lite nervös, men det var inte så mycket att tänka på, utan det var bara att skynda sig till arenan.

Lindström fick successivt allt mer speltid under matchens gång och till slut blev han till och med målskytt och fastställde slutresultatet 5–0.

– Vi hade en bra ingång där. Sebbe passade till Wingerli som la in den till mig. Men jag fick en liten knuff där, blir liggandes och får pucken på mig. Det är inte det snyggaste målet jag har gjort.

Kunde du ana när du vaknade i morse att du skulle bli SHL-målskytt innan det var dags att sova igen?

– Haha, nej det hade jag aldrig kunnat tänka mig, säger Lindström och berättar lite om sin säsong.

"Vill spela i Dallas"

– Säsongen har känts bra. Det har gått ganska bra i juniorlaget. Och jag har ju spelat med Wingerli och Ohlsson i juniorlaget, så det var extra speciellt att få göra mål med dem.

Beskriv dig själv som spelare?

– Jag är en speluppläggare med bra spelsinne och speluppfattning som kan hitta bra passningar.

Har du någon förebild som du försöker efterlikna?

– Nja, jag gillar ju Joakim Lindström som har spelat här i Skellefteå innan.

Linus Lindström väntas gå i sommarens NHL-draft och han har haft kontakt med representanter från vissa klubbar.

– Jag har snackat med några stycken, medger han.

Var hamnar du helst?

– Jag skulle helst vilja spela i Dallas. Jag gillar Jamie Benn och Tyler Seguin. Det hade varit extra roligt att få spela med.

Men dit är det fortfarande en bit.

– Jag hoppas ju att jag får fler chanser i SHL, men jag siktar på spel med juniorlaget.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag