Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Malmös oväntade hjälte – slutspelshoppet lever

Eric Engstrand oväntad derbyhjälte - avgjorde mot Rögle
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

ÄNGELHOLM. Malmö Redhawks slutspelsdröm lever.

Detta tack vare ett sent avgörande borta mot Rögle av 21-årige Eric Engstrand som blev oväntad derbyhjälte för Malmös del.

– Vi var lite nöjda efter att ha undanröjt hotet om kvalspel. Idag går vi verkligen för det, säger Eric Engstrand.

Betydligt mer känslor än när lagen drabbade samman i torsdagens rivalmöte i Malmö. Bortalaget kom ut mer lättade efter att ha säkrat sitt SHL-kontrakt och tillställningen blev tajt och känslofylld.

– Det brukar alltid vara lite mer känslor i den här arenan. Det blir som ljudet studsar och de har en bra publik som är engagerade. Då blir det mer känslor på isen, i stället för Malmö arena som är ganska stor och ljudet försvinner nästan, säger Marcus Sylvegård.

Rögle tog ledningen två gånger om, men det var Malmö som kom att få det sista ordet i den tredje perioden. Detta genom 21-årige Eric Engstrand som avgjorde matchen med drygt sju minuter kvar att spela.

”Bara att lyfta på hatten för honom”

Rögle hade ett jätteläge att trycka in kvitteringen med endast tio sekunder kvar, men då stod Oscar Alsenfelt, som gjorde comeback i matchen, för en direkt avgörande räddning som innebär att Malmös hopp om slutspel lever i allra högsta grad.

– Alsenfelt står på huvudet och lyckas rädda på både ena och andra sättet. Så är det ibland, ibland står målvakten på huvudet och pucken studsar stolpe ut. Ibland studsar det stolpe in. Någonstans är det bara att lyfta på hatten för honom och gratulera till en bra match, säger Rögles Leon Bristedt som brände ett jätteläge med sekunder kvar.

Efter matchen menade Rögles huvudtränare, Cam Abbott, att Malmö var mer desperata i sitt spel. Något Marcus Sylvegård höll med om.

– Jämför vi med torsdagsmatchen så tyckte jag Rögle körde som satan och styde matchen. Där var vi passiva. Denna match tycker jag vi steppar upp i närkampsspelet och vinner dem. 

Engstrand om framtiden

För Eric Engstrand var det kanske karriärens viktigaste mål, men han framhåller sitt första SHL-mål i karriären och säsongens första mål som några andra mål som också sticker ut.

Den 30 april går hans kontrakt med Redhawks ut.

Enligt SportExpressens uppgifter har Malmö aviserat tydligt till Engstrands agent att man vill förlänga.

– Jag trivs jättebra i Malmö, och det är klart jag vill stanna. Men vi får se lite vad som händer här. Det kommer in en ny sportchef som också ska säga sitt, säger Eric Engstrand.

Den nya sportchefen är Björn Liljander, som Engstrand jobbat med som junior i Frölunda.

– Men som jag sa, jag trivs jättebra, säger Engstrand.

Hur ser du på chanserna att gå till slutspel?

– Vi har satt oss i en klart bättre situation nu, än vad vi hade efter torsdagen. Det kändes som att vi var mer påkopplade nu. Vi kändes lite nöjda i torsdags måste jag säga.

Tv: Höjdpunkter från torsdagens derby: