Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Malmös fiasko – missar slutspel

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

LULEÅ. Den starka slutspurten i grundserien räckte inte.

Malmö Redhawks säsong är över, och man slutar i ingenmansland, och missar därmed slutspelet för första gången sedan 2016.

Ett stjärnspäckat lag går därmed på sommarledigt klart tidigare än man förväntat sig.

Luleå vann matchen med 3-0. 

– Jag tycker inte vi haft tillräcklig ödmjukhet under säsongen, säger Emil Sylvegård.

Det har varit en lång kamp av bottenstrid för Malmö Redhawks under säsongen. 

I förra veckan säkrade man kontraktet och gick hårt för att kunna knipa en plats i slutspelet som tionde lag och sista lag.

Så blir det inte.

Laget missar slutspelet för första gången sedan 2016, detta trots att man tangerade poängskörden från förra säsongen på 67 poäng, då man fixade en niondeplats på de poängen.

– Det här har tagit hårt mentalt och på kroppen att leva med den här pressen vi gjort under två säsonger nu.

– Nu är det andra året i rad, och nu får det räcka med att ligga där nere, säger Emil Sylvegård.

https://www.youtube.com/watch?v=aE5nMey2QCQ

Luleå säkrar andraplatsen

För Luleås del var matchen också viktig. Man hade chansen att gå för serieseger, men när Rögle gjorde sitt mot Timrå, så var det andraplatsen, med hemmafördel i både kvart och eventuell semifinal som stod på spel.

Nu säkrade man andraplatsen efter segern mot Malmö och man möter därmed ett av lagen som går vidare från åttondelsfinalerna, som står klart senast på tisdag. 

Linus Omark passade på att sätta 3-0 i tom kasse och tickade då in på 58 poäng, vilket innebär nytt klubbrekord för en spelare i Luleå Hockey under en säsong.

Omark själv kände till att rekordet fanns där.

– Jag visste att det fanns där. Hade inte tänkt på det under hela säsongen. Jag visste att två poäng behövdes. Inte det som är viktigast, men klart det är kul, säger Omark.

Ni tog inte seriesegern. Ni slutar tvåa. Är det bra?

– I slutspel behöver man slå alla lag. Men vi behöver ändå först ta oss förbi kvarten för att att det ska finnas någon hemmafördel.

Vilket lag vill du ha i kvarten?

– Det är pest eller kolera egentligen. Jag vill inte säga något lag så här. Det ska bli skönt mentalt för gruppen att få ladda om en vecka här nu, säger Linus Omark.