Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Malmö vann stort i heta bottenkampen

Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

MALMÖ. Ingen trepoängare hemma sedan 2021.

Då blev ketchupeffekten total.

På sina första elva skott i matchen så gjorde Malmö Redhawks fem mål och lade grunden till en viktig trepoängare i bottenstriden.

Till slut vann man stort med hela 7-0 och Daniel Marmenlind höll sin första nolla för säsongen. 

– Vi är oerhört bleka och passiva, säger Linköpings Klas Östman.

Under säsongen har Redhawks stora problem varit effektiteten och målvaktsspelet. Men när det behövdes som mest, så satt plötsligt allting.

När Linköping gick för en reducering i den andra perioden så var det Daniel Marmenlind som stod för ett riktigt starkt spel och bortalaget fick inte hål på honom. Då kunde Emil Sylvegård kliva upp och göra 4-0. Sedan var det aldrig någon spänning. 

Malmös effektivitet gjorde att de vann stort med 7-0. Tre viktiga poäng i bottenkampen, men också blytunga mål i målskillnadskampen där Linköping inför matchen hade en fördel på sex plusmål. När matchen var färdigspelad hade Malmö en fördel på åtta plusmål. 

Östman sågar laget: ”Magplask”

Linköpings Klas Östman sågade sig själv och laget rejält efter matchen. 

– Det är oerhört konstigt att det kan skilja så mycket på 48 timmar, säger han och syftar på tisdagens storseger mot Leksand.

– Vi är oerhört bleka och passiva. Då studsar det emot. Här måste jag spegla mig själv efter detta. Det här var ett magplask som heter duga.

Marmenlind: ”Har min bästa period för säsongen”

För Daniel Marmenlind var det karriärens första nolla i SHL-sammanhang, och faktiskt Malmös första nolla på hela säsongen.

Efter matchen berättar Marmenlind att han jobbat mycket den sista tiden med att spela lugnare och tryggare i målet.

– Det har blivit att man överspelat situationerna. Det har vi pratat en del om den senaste månaden och jag har min bästa period på säsongen nu, säger han.

Hur viktig var denna segern?

– Väldigt viktig. Vi gör många bra saker, och det är ett styrkebesked att vinna med sju. Det är bra för vår målskillnad mot Linköping också. Det kan visa sig att det blir oerhört viktigt.

Daniel Marmenlind hyllar lagets effektivitet, men också hur man stod pall för den Linköpingsanstormning som kom i den andra perioden, när bortalaget gick för en reducering, och försvaret sålde sig dyrt. Emil Sylvegård kunde göra 4-0 och sedan var det inte mycket att diskutera.

Nu blir det en tuff avslutning.

Trots att Linköping och Brynäs står på 61 poäng, som i normala fall brukar räcka för att hålla sig undan plats 13 och 14 i tabellen, så är de i allra högsta grad inblandade. Eftersom både Timrå och Djurgården vann sina matcher, så blir det dock ett enormt race i botten.

– Det var i alla fall tur att Linköping och Brynäs förlorade, så de är indragna. Men vi kan inte fokusera på andra. Vi har en tuff avslutning, men vi kan bara hoppas att vår motivation är större än de lagen vi möter. Vi måste lägga ner jobbet fullt ut i matcherna. Det finns ingenting annat för oss än att lösa det här, säger Daniel Marmenlind.