Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Malmö slog Brynäs i målfest

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

MALMÖ. Det bjöds på stor målfest i söndagens enda SHL-match, när Malmö fortsätter att samla på sig poäng i inledningen av säsongen.

Det var den största målskörden Redhawks haft framåt sedan 2007.

Man slog Brynäs med hela 8-4.

– Det är ett katastrofresultat. Du kan inte komma så mycket lägre ner på botten, säger Brynästränaren Mikko Manner.

Hela 12 mål fick publiken se i söndagstillställningen i Malmö Arena, där tränarna valde att ställa Adam Werner i hemmakassen och Veini Vehviläinen.

Det var inte målvakternas match.

Redan på det femton skottet hade debuterande Adam Werner släppt in fyra mål.

Sedan höll han dock tätt.

Söderberg med sitt första för säsongen

I hemmalaget var det islossning på flera håll.

Carl Söderberg gjorde sin första poäng för säsongen i Skånederbyt mot Rögle i torsdags, när han spelade fram till Fredrik Händemarks mål.

Den här gången var det Söderberg som gjorde både sitt första och andra mål för säsongen. Det faktum att Malmö gjorde hela åtta mål på Brynäs, som endast gjorde fyra, var något bortalagets tränare Mikko Manner inte var glad över.

– Det var en katastrof. Fyra är för mycket redan, och det blir åtta. Vi gör bra mål framåt, men defensiven är för dålig från hela laget. Det är ett katastrofresultat. Du kan inte komma så mycket lägre ner på botten, säger han efter matchen och fortsätter:

– Nu får vi se hur vi reagerar på detta. Vi skäms för detta, så vi får se hur spelarna hanterar det inför torsdagen. Just nu är vi på den hårdaste sidan av myntet. Nu får vi samla ihop oss och spela bättre defensivt och trycka upp energin därifrån.

Största målskörden sedan 2007

För Malmö Redhawks var det också den största målskörden man haft framåt sedan 2007 i SHL-sammanhang.

Den 9 januari 2007 slog man Linköping hemma med 8-3.

Man har svarat för sju mål framåt vid två tillfällen sedan sin SHL-återkomst 2015. Dels mot Rögle borta i två galna Skånederbyn hösten 2016, respektive 2017. Men också så sent som den 10 mars i år, då man slog Linköping med 7-0 på hemmais.

I hockeyallsvenska sammanhang så lyckades Redhawks gör nio mål mot Vita Hästen hemma den 20 januari 2015, när man vann med 9-1.

Mardrömsöppning för Werner som fick vinna till slut

För Adam Werner var det första matchen i SHL-sammanhang för sitt Malmö. Kollegan Daniel Marmenlind har stått alla matcher så här långt, och har imponerat.

Werner hade en väldigt jobbig öppning och redan på Brynäs femtonde skott stod det 3-4 på tavlan.

– Man kan väl säga att jag fick lite av varje. Det var en svängig match och de gör det bra framför mål. Vi kan steppa upp och det kan jag också, säger Adam Werner.

– Men det viktiga för mig i min första match var att få vinna. Det gör vi och även om 4-4 inför sista inte är ett drömresultat för en målvakt så är det lättare att le efter detta när vi vinner matchen, fortsätter Malmömålvakten.

Hur har det varit att vara utanför laget?

– Det har varit tufft, så klart. Man vill starta, men samtidigt har det varit bra för mig också att få träna riktigt hårt efter att jag spelade långt in på sommaren. Nu är jag inne i det, säger Adam Werner.

Din konkurrent Daniel Marmenlind har gjort det väldigt bra får man väl säga?

– Jättebra! Men det har jag sagt sedan jag kom hit att vi båda ska spela bra, så det är bara för mig att jobba mig upp till den nivån så blir det bäst utveckling för båda och för laget.