Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Malmö skriver långt kontrakt med Tomas Kollar

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Den 17 januari tog Tomas Kollar över efter Joakim Fagervall.

Han lyckades rädda kvar Malmö i SHL, utan kvalspel.

SportExpressen har tidigare berättat att Kollar blir kvar, och att han har börjat bygga sin stab, där bland annat Mathias Tjärnqvist är klar som ny assisterande tränare.

Nu står det klart att Kollar och Malmö är överens, och han skriver på till 2025.

– Jag är väldigt tacksam över den chans som jag har fått av klubbledningen, säger Kollar

I januari valde Redhawks att sparka dåvarande huvudtränaren Joakim Fagervall. Assisterande tränaren Tomas Kollar tog över.

Två månader senare var SHL-kontraktet räddat, mycket tack vare en sylvass spurt från laget, då Kollar fått sätta sin prägel på det.

Spelarna har vittnat om ett lite tydligare och rakare ledarskap från Kollar och nu får 39-åringen nytt förtroende.

Inte bara det året som återstår på avtalet som var som assisterande tränare, utan även som huvudtränare. Dessutom förlänger man med två år, så Kollar, precis som många andra SHL-tränare skriver ett längre avtal.

Det nya avtalet är till 2025.

– Han har redan hunnit visa att han är en riktigt bra tränare och jag ser en framtida stortränare i honom. Han är noggrann, energisk och har ett väldigt bra hockeyöga. Hans hårda arbete går heller inte att bortse från, jag har aldrig haft en tränare som jobbar lika hårt som Tomas gör. Vi tror stenhårt på att han kommer ta laget framåt, säger general manager Patrik Sylvegård i ett pressmeddelande.